De Fietsersbond, Repair Café en Bike Totaal Van Hulst helpen zaterdag bij het Dorpscentrum iedereen bij het verbeteren van de fietsverlichting.
De Fietsersbond, Repair Café en Bike Totaal Van Hulst helpen zaterdag bij het Dorpscentrum iedereen bij het verbeteren van de fietsverlichting. Foto:

Iedere fietser goed verlicht op weg helpen

repareren n Onverlicht door het donker fietsen, het is zo gevaarlijk. Mét goede fietsverlichting is de kans op een ongeluk in het donker 20 procent kleiner. Op zaterdag 3 november kan iedereen zijn fietsverlichting laten maken in het Dorpscentrum. Daar staan Repair Café Oegstgeest, de Fietsersbond Oegstgeest en fietswinkel Van Hulst klaar om iedere fietser goed verlicht op weg te helpen.

Bijna de helft van alle kinderen onder de 18 voert geen goede fietsverlichting. Hoe moet dat als ze 's morgens in het donker naar school rijden? Van alle fietsers rijdt 35 procent in het donker met één lampje of helemaal geen licht. En daar willen ze mee thuis komen, na het werk of de sport?
Hard nodig dus om fietsverlichting te laten controleren en repareren, zeker nu de dagen korter zijn. Zaterdag kan dat tussen 10.00 en 13.00 uur bij de vrijwilligers van Repair Café Oegstgeest in het Dorpscentrum aan de Lijtweg 9. Daar worden trouwens ook allerlei andere kapotte dingen uit het huishouden gerepareerd, zie www.repaircafeoegstgeest.nl. Op de stoep betrekken de Fietsersbond en Bike Totaal Van Hulst een eigen stand om fietsers van dienst te zijn. Zij zijn actief tot 15.00 uur. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, niet het arbeidsloon.
Alle scholen in Oegstgeest krijgen volgende week bezoek van Veilig Verkeer Nederland om fietsverlichting te controleren.