Twaalf elektrische naaimachines in bananendozen en vier machines in een kast bestemd voor Gambia.
Twaalf elektrische naaimachines in bananendozen en vier machines in een kast bestemd voor Gambia. Foto:

n Cees Juffermans brengt naaimachines naar Gambia

helpen n "Op de foto staan twaalf elektrische naaimachines in bananendozen en vier machines in een kast bestemd voor Gambia", vertelt Oegstgeestenaar Cees Juffermans trots.

"De machines zijn bestemd voor een school waar meisjes en vrouwen kunnen leren kleding te maken." De school is verbonden aan een ziekenhuis waar onder andere vrouwen bevallen en daarna in de school kunnen leren met naaimachines om te gaan. "Alle machines zijn door mij gerepareerd, gesmeerd en getest", vertelt de handige Juffermans er bij.

"Ik stuur ook handmachines naar Gambia voor vrouwen die op een craftmarkt diverse dingen met de machines kunnen maken. Om dat daar geen elektriciteit aanwezig is gebruiken ze daar alleen oude handmachines."

Juffermans gaat in januari met zijn vrouw naar Gambia voor een kleine vakantie. "Wellicht kan ik dan ook de vrouwen uitleg te geven hoe de verschillende machines werken."

Wie toevallig nog een oude handmachine heeft staan en weg wil geven kan Cees Juffermans bellen, dan haalt hij hem op. Telefoon: 06 53953176.