Reactie gemeente Oegstgeest op bomenkap Oude Rijnsburgerweg

bomen n In een brief aan de omwonenden heeft de gemeente Oegstgeest afgelopen maandag laten weten dat er in een eerdere nieuwsbrief wel gesproken is over de planning van de inrichting van de Oude Rijnsburgerweg, maar dat de bewoners niets is medegedeeld over de precieze werkzaamheden, waaronder het kappen van elf bomen aan het begin van de wijk.

"Dit betreuren wij, want hierdoor zijn er vragen over de kap en de verplant. Dat hadden we graag willen voorkomen."

De bomen moesten worden gekapt volgens de gemeente omdat de straat definitief ingericht gaat worden. "Het tijdelijke riool moet worden vervangen, en er moeten nieuwe aansluitingen worden gemaakt. Hiervoor is het nodig om enkele bomen te kappen."

Bovendien heeft de gemeente gekozen voor één type boom (de plataan) lang de Oude Rijnsburgerweg om op deze manier 'een uniform straatbeeld te realiseren'.

"Verder zullen wij de precieze werkomschrijvingen voortaan compleet via de Nieuwsflits of via een bewonersbrief communiceren", sluit de gemeente de brief af.


Nederland Leest in de Bibliotheek met gratis geschenkboek

lezen n In november staat de Bibliotheek Bollenstreek in het teken van Nederland Leest. Dit jaar is het thema van deze feestelijke maand: voeding.

Om heel Nederland aan het lezen te krijgen is het geschenkboek Je bent wat je leest de hele maand gratis op te halen in de bibliotheek. Ronald Giphart schreef het voorwoord. Giphart geeft daarom op vrijdag 2 november een lezing tijdens een culinaire avond in de Bibliotheek in Noordwijk.
Het geschenkboek 'Je bent wat je leest' is exclusief geschreven voor bibliotheken en in november, zolang de voorraad strekt, gratis op te halen in de bibliotheek. Het is een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter. De auteurs zijn: Rosanne Hertzberger, Charlotte Kleyn, Marion Pauw, Joël Broekaert en Pierre Wind.

In alle vestigingen van de Bibliotheek Bollenstreek wordt het geschenkboek aantrekkelijk gepresenteerd. Op donderdag 1 november wordt het boek samen met een hapje van een lokale ondernemer aangeboden aan bezoekers van de Bibliotheek in Noordwijk, Noordwijkerhout, Lisse, Oegstgeest en Sassenheim. Op vrijdag 2 november biedt de bieb dat aan aan bezoekers van de Bibliotheek in Warmond en Voorhout.


De culinaire avond met Ronald Giphart in de Bibliotheek in Noordwijk op 2 november begint om 19.00 uur. Kaarten zijn €12,50 / 17,50 pp voor leden / niet-leden www.bibliotheekbollenstreek.nl