Het enthousiaste verkoopteam van de Rijnlandse Boekhandel. | Foto Lex Hogeboom
Het enthousiaste verkoopteam van de Rijnlandse Boekhandel. | Foto Lex Hogeboom Foto: Lex Hogeboom

Rijnlandse Boekhandel: online en in de winkel laagdrempelig

Advertorial n Sinds kort staat er bij de Rijnlandse Boekhandel in Winkelcentrum Lange Voort een groot bord voor de deur met daarop een prachtige foto van het verkoop-team (zie hiernaast) en de tekst: Boeken koop je bij ons in de winkel én online.

Door Willemien Timmers

Bevlogen ondernemer René Koek legt uit dat mensen zich te weinig realiseren dat boeken net zo makkelijk via de Rijnlandse Boekhandel te bestellen zijn als via een grote speler als Bol.com. "In Nederland zijn Nederlandstalige boeken overal even duur. Waar je ze koopt, maakt voor je portemonnee niet uit. Wat wel uitmaakt is de service die je krijgt als je bij ons bestelt. Als er iets mis is met het boek, lossen wij het op. Ook als iets niet voorradig is bij de uitgever kunnen wij precies zien wanneer het boek verwacht wordt, of een andere titel aanraden."

Ook voor de snelheid waarmee je het boek in huis hebt hoef je niet buiten het dorp iets te bestellen. "Onze website werkt net zo snel, en als een boek bij ons in de winkel binnenkomt, bellen we op, of brengen het even langs. Het is allemaal niets nieuws, maar we merken dat veel mensen er geen weet van hebben. Ik zeg altijd: Koop bewust – koop lokaal. Zo steun je de lokale boekhandel, en omdat we de klanten persoonlijk kennen, kunnen we veel service verlenen of adviezen geven."
Koek merkt dat men in Oegstgeest gelooft in lezen. "Leuk om te zien hoeveel mensen met hun kinderen de zaak even binnenliepen tijdens de Kinderboekenweek. We zijn er ook erg blij mee dat ons verkoopteam uit gepassioneerde lezers vanuit alle leeftijdsgroepen bestaat. Zo kunnen we ook bijvoorbeeld leuke tips geven aan de 'young adults'-groep."
Aan de gekleurde post-it notes op diverse boeken is te zien dat het personeel van de Rijnlandse Boekhandel veel leest. "Zo kunnen we iedereen op weg helpen, en mooie titels aanbevelen."
De Rijnlandse Boekhandel wil een laagdrempelige plek zijn waar iedereen zich op zijn plek voelt. "Het is mooi om een sociale functie en een centrale plek in het dorp te hebben. Je merkt dat onze klanten de vertrouwde gezichten in de winkel waarderen. Daarom hopen we dat veel mensen bij hun online boekaankopen niet op Bol, maar op ons zullen klikken. Wij staan met ons team klaar om alle Oegstgeestenaren zo plezierig mogelijk te helpen bij de aankoop van hun boeken."

www.rijnlandseboekhandel.nl