Twee nieuwe bestuursleden voor Cultuurfonds Oegstgeest

besturen n Na het vertrek van Linda van de Oudeweetering (vicevoorzitter) en recent Erik Greebe (penningmeester) zal het bestuur van Cultuurfonds Oegstgeest in november officieel worden aangevuld met twee nieuwe leden.

Ton van der Heijden wordt de nieuwe penningmeester. Hij woont sinds 10 jaar in Oegstgeest, is bedrijfseconoom en werkt bij een grote woningcorporatie in de omgeving van Den Haag.
Elisabeth Umans-de Vos is bestuurslid voor de PR, de nieuwsbrief en de website. Zij woont sinds 3 jaar in Oegstgeest, is orthopedagoog en werkt in Zwammerdam, in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking.


Filmavond: Glory

film n Tsanko Petrov, een Bulgaarse spoorwegarbeider, vindt op een dag stapels papiergeld tussen de rails. Hij gaat met zijn schat naar de politie en wordt door het ministerie van Transport als een toonbeeld van eerlijkheid beloond.

Julia, pr-hoofd van het ministerie, ziet het als een geschenk uit de hemel. Zij vraagt hem zijn oude horloge (erfstuk, merk Glory) af te doen voor het geschenk: een nieuw digitaal exemplaar.
Maar wanneer de stotterende Petrov tegenover de pers zijn mond opendoet over de corruptie bij de spoorwegen, wordt hij hard aangepakt.
Een scherpzinnige film over de stille rebellie van de kwetsbare eenling tegenover de gewetenloze overheid.
Een indrukwekkend vervolg op the Lesson met een spannend plot.

Dinsdag 6 november 19.30 uur,
Dorpscentrum, Lijtweg 9 Oegstgeest
Toegang € 6,00
Zaal open vanaf 18.45.
Nagesprek o.l.v. Ronald da Costa


Optreden Kleinkoor Mozaïek

zang n Het Oegstgeester Kleinkoor Mozaïek verzorgt zondagmiddag 18 november een kort concert in de kleine zaal van Het Trefpunt in Warmond.

De aanvang is om 16.00 uur. De zaal is vanaf 15.30 uur geopend. De toegang is gratis.
Kleinkoor Mozaïek bestaat inmiddels zes jaar. Het koor telt momenteel vier sopranen, vier alten, twee tenoren en twee bassen en repeteert wekelijks onder leiding van een professioneel dirigent in Oegstgeest. De naam Mozaïek illustreert de variëteit aan genres dat het koor zingt: populair, jazz, ballads, klassiek, Nederlandstalig, Engelstalig, Hongaars, Duits, Latijn.