Afbeelding
Foto:

Gina Koppeschaar

Hoe leuk is het met jonge mensen te praten die al op jonge leeftijd min of meer wisten wat zij wilden worden. Gina Koppeschaar is daar een opmerkelijk voorbeeld van.

Door John Vroom

"Zo rond mijn zesde jaar wist ik dat ik later iets wilde gaan worden met dieren of met uiterlijke verzorging en wat dat laatste betreft bracht ik dat gelijk in de praktijk door buurmeisjes hun haar te knippen of beter gezegd te verknippen, met als gevolg boze moeders aan de deur. Van mijn oma kreeg ik een make-up pop en begon daarvan ook gelijk het haar te knippen en ja hoor, ook een boze oma, maar het knippen van haren zat er dus al vroeg in.

In die tijd keek ik ook veel naar Make-over programma's op TV en Youtube. Tijdens mijn middelbare school liep ik een keer stage bij een dierenarts en een kapsalon en toen wist ik het zeker, ik wilde kapster worden. Na mijn examen heb ik mij ook direct ingeschreven voor de kappersopleiding van het ID-college dat drie jaar zou gaan duren. In de tussentijd had ik ook al mijn diploma visagie behaald.

Momenteel zit ik in mijn derde en gelijk examenjaar en loop stage bij Kapsalon Tetteroo in de De Kempenaerstraat. Ik heb het daar erg naar mijn zin en doe daar veel praktijkervaring op binnen een enthousiast team. Ik mag daar om extra ervaring op te doen met het oog op mijn examen vrijwilligers, zowel jongens als meisjes en mannen en vrouwen overdag gratis knippen. Hiervoor zoek ik trouwens nog kandidaten die zich kunnen aanmelden via Facebook Gina Koppeschaar of gewoon op vrijdag en zaterdag even in de zaak binnenlopen voor een afspraak.

Mijn droom is een eigen zaak te beginnen onder mijn eigen naam Gina met een knipoog naar de 'Italian Style', waarbij ik mijn eigen concept kan ontwikkelen, inspelend op de steeds groter wordende behoefte naar onthaasting. Meer privacy tijdens de haarverzorging, massagemogelijkheden, een WiFi-vrije zone, kortom niet alleen maar knippen, maar ook de nodige ontspanning. Ik ben al begonnen een ondernemersplan te schrijven, heel spannend allemaal. Eigenlijk ben ik niet alleen creatief met haar, maar ook met tekenpotloden, want waarbij de één een fotoalbum heeft met herinneringen, heb ik een tekenalbum". Tja Gina, zeer opmerkelijk!


Heb jij ook een opmerkelijk verhaal? Laat het ons weten! redactie@oegstgeestercourant.nl

Afbeelding