Fiks 5 is herfstkampioen geworden op het veld. Dit werd afgelopen weekend uitgebreid gevierd.
Fiks 5 is herfstkampioen geworden op het veld. Dit werd afgelopen weekend uitgebreid gevierd. Foto: Wim van Tuijl

Korfbal-kampioenen

sport n Korfbalvereniging Fiks kent twee kampioenen in de najaarscompetitie op het veld.

Fiks 5 (foto boven) werd afgelopen weekend kampioen.

Ook Fiks E2 werd kampioen in de najaarscompetitie. Met een score van 10 van de maximaal 12 wedstrijdpunten hebben ze Velocitas, Top en Madjoe achter zich gelaten en behaalden ze overtuigend de eerste plek in de poule.


LOHC speelt gelijk

hockey n De dames van Leiden en Cartouche spelen dit seizoen in de Overgangsklasse A en gooien tot nu toe hoge ogen. Cartouche ging op bezoek bij QZ, LOHC moest naar hekkensluiter Oss.

In het verre Oss hadden de dames van LOHC het zondagmiddag lastig. De hekkensluiter van de competitie kwam op een 1-0 voorsprong, maar in de tweede helft wist Leiden via de stick van Alison Lee op gelijke hoogte te komen. Daar bleef het bij waardoor de ploeg van Eddie Simmons slechts één puntje meenam uit Oss. "Ik denk dat we de tweede helft goed hebben gespeeld, maar het maakt bij Oss nogal uit of ze uit of thuis spelen. Dat zie je ook aan hun uitslagen. Ik denk dat wij de eerste helft beter konden spelen, maar dat weet de ploeg zelf ook, zij kijken kritisch naar hun eigen performance en dat is een goede zaak. Voor nu kijken wij vooruit naar de wedstrijden tegen Bloemendaal en QZ", aldus de leidsman.

Aankomende donderdag speelt Leiden op eigen veld tegen Bloemendaal in de Gold Cup. Zondag spelen zij wederom op sportpark de Krogt, dan is QZ de tegenstander.

Oss D1 – LOHC D1 1-1

Bron: hockeydenhaagleiden.nl

Afbeelding