Herdenken in Licht in Cultuurhuis De Paulus

gedenken n Op de grens van Leiden en Oegstgeest staat Cultuurhuis De Paulus; het is een prachtige plek om Herdenken in Licht (stilstaan bij naasten die niet meer naast ons leven) te laten plaatsvinden. De tuin van de Paulus wordt verlicht met meer dan driehonderd lichtjes.

"We laten woorden en muziek klinken in de grote zaal en we laten bootjes met licht te water in de vijver, die verscholen ligt in de tuin aan de Warmonderweg", aldus de organisatie. Herdenken in Licht is er voor iedereen, die een overleden dierbare wil gedenken. Het maakt niet uit, of het overlijden nog maar pas is gebeurd of al heel lang geleden.

"Vanaf 18.30 uur zal Cultuurhuis De Paulus open zijn en bij binnenkomst zullen we vragen of je het op prijs stelt, dat de naam van jouw dierbare wordt voorgelezen tijdens de herdenking. In de zaal kun je een bootje voorzien van bloemen en tekst. Ondertussen klinkt er muziek van Wereldkoor Leiden en afgewisseld met pianomuziek van Pieter Leenheer en een aantal musici die hem begeleiden."

Om 19.00 uur start de korte herdenking binnen met woorden en muziek. Daarna worden de lichtjes in de bootjes aangestoken en kunnen bezoekers hun bootje te water laten op de vijver in de tuin van De Paulus: dat geeft een zee van licht en herinneringen. Het is ook mogelijk om het bootje mee te nemen en elders het licht voor de dierbare te laten branden. Na afloop is er gelegenheid om na te praten of om nog in stilte bijeen te zijn bij een kop warme chocolademelk.

Plaatselijke ondernemers sponsoren bloemen, chocolademelk en speculaas. Ook Fonds1818 steunt dit initiatief. Eke de Vries (van Yarden & De Vries) en Leta Janssen (ritueelbegeleider Afscheid met Veerkracht) zorgen voor organisatie en inhoud van Herdenken in Licht. Aanmelden vooraf is niet nodig en aan de deelname zijn geen kosten verbonden.
Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Van harte welkom bij Herdenken in Licht op vrijdag 2 november tussen 18.30 en 20.00 uur in het mooie Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, in Oegstgeest.