Er was veel belangstelling voor de nieuwe bewonersavond. | Foto Wil van Elk
Er was veel belangstelling voor de nieuwe bewonersavond. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Volle raadszaal tijdens avond voor nieuwe bewoners

Vol n Het college van burgemeester en wethouders ontving dinsdag 16 oktober een raadszaal vol nieuwe bewoners in het gemeentehuis waar ook diverse verenigingen zich presenteerden. Zij stelden zich voor en legden uit voor welke portefeuilles zij verantwoordelijk zijn. Archivaris Carla de Glopper vertelde over de geschiedenis van Oegstgeest. De nieuwkomers werden rondgeleid in het gemeentehuis.

Door Wil van Elk

Burgemeester Emile Jaensch vertelde: "Dit is een van de leukste avonden voor het gemeentebestuur". Net als hij waren er gasten die uit Amsterdam kwamen. Wethouder Matthijs Huizing: "Ik ben opgegroeid in Oegstgeest. Ik ben onder andere verantwoordelijk voor het afvalbeleid, dat moeten we met elkaar doen". Wethouder Huri Sahin: "Ik woon niet in Oegstgeest, maar in Zoetermeer. Op 2 november fiets ik mee met een duurzame fietstocht, ik hoop jullie ook". Wethouder Jan Nieuwenhuis vertelde dat hij een jong gepensioneerd econoom is. "We wonen in een sportieve gemeente, volgend jaar komt er een sportakkoord". Gemeentesecretaris Harro Leegstra werkt vier jaar in Oegstgeest: "Ik ben algemeen directeur. Er werken hier 140 mensen, in diverse teams".

Meerdere verenigingen hadden een kraam uitgestald in de trouwzaal en in de hal van het gemeentehuis met folders en weetjes over hun activiteiten. Voor de nieuwe bewoners een mooie gelegenheid om te zien en te horen wat er allemaal gebeurt in het dorp waar ze zijn komen wonen. Onder hen ook mensen die weer terug zijn in Oegstgeest na een paar jaar van afwezigheid, ook zij lieten zich graag informeren over de huidige activiteiten. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend om lid te worden van een sportclub, Vereniging Oud Oegstgeest of Oranjevereniging. Maar hoe mooi is het om ter plekke een keur aan vrijwilligersgelegenheden te vinden. Hoewel wekelijks de Oegst!-agenda de activiteiten presenteert in de Oegstgeester Courant, is de nieuwe bewonersavond een mooie gelegenheid om de mensen achter de activiteiten te kunnen ontmoeten.