Tijdens de drukbezochte OriëntaTEAmarkt kon genoten worden van een high tea. | Foto Willemien Timmers
Tijdens de drukbezochte OriëntaTEAmarkt kon genoten worden van een high tea. | Foto Willemien Timmers Foto:

OriëntaTEAmarkt iDoe

ontmoeting n De eerste OriëntaTEAmarkt op 16 oktober in het Dorpscentrum was een groot succes.

Tijdens de markt konden alle bezoekers met interesse in vrijwilligerswerk in de zorg- en welzijnssector tijdens een high tea kennismaken met 25 organisaties in die sector uit Oegstgeest.

Het idee van iDoe, een organisatie die door matching middels een vrijwilligers- en vacaturebank (groepen) vrijwilligers en organisaties bij elkaar brengt, bleek een schot in de roos.

Van 15.00 tot 18.00 uur vulde het Dorpscentrum zich met geïnteresseerden die bij de verschillende organisaties langsliepen en zich oriënteerden op mooi vrijwilligerswerk. Ondertussen kon er aan de grote midden-tafel kennis worden gemaakt en door worden gepraat onder het genot van de meest uiteenlopende baksels en heerlijkheden.

Ook was er een oriëntatieworkshop vrijwillige inzet, waarbij deelnemers op een creatieve wijze konden onderzoeken welke talenten men kan inzetten als vrijwilliger.

De middag werd muzikaal opgeluisterd door straatmuzikanten (Mixie Mini Band), een blokfluitsolo van Mara (BplusC) en een optreden van Jongeren Klezmerband Mazzel (BplusC)

Wethouder Jan Nieuwenhuis, die onder andere Zorg, Economie en Sport in zijn portefeuille heeft, bracht ook een bezoek aan de OriëntaTEAmarkt, en praatte met de deelnemers.

Vertegenwoordigd waren: Buurtvereniging Buitenlust, Dorpscentrum, Dorpskracht, EVA, GGZ Rivierduinen, Humanitas, IDOE, Jes Rijnland, JopHulpMaatje, Kerken van Oegstgeest, Marente, Radius, Schuldhulpmaatje, Stichting Terminale Thuiszorg, SOEK, Vier het leven, Vriendendienst, Vitalis, Vluchtelingenwerk, Zonnebloem, Hospice de Mare, Stichting Mentorschap Haag en Rijn, Fietsmaatjes en Scarabee.

Kijk voor meer informatie op www.i-doe.nl.


HerfstKunstWeekend in Het KunstKasteel

kunst n Op zaterdag 27 en zondag 28 oktober is er in Het KunstKasteel, Rhijngeesterstraatyweg 191, Oegstgeest, het tweedaagse HerfstKunstWeekend van 14.00 tot 17.00 uur.

De deelnemers: kinderen vanaf 6 jaar én volwassenen, bekijken per middag het werk van een kunstenaar. Na het kijken volgt het vragen stellen waardoor het kijken waarnemen wordt. Hierna kruipen de deelnemende kinderen/volwassenen in de huid van de kunstenaar en maken een kunstwerk in diens stijl. Het is mogelijk om één middag deel te nemen. Informatie en opgeven: info@kunstkasteel.com.