Samen buiten aan de slag op de Natuurwerkdag in Oegstgeest

natuur n Het is gezond, leuk én gezellig om buiten aan het werk te gaan tijdens de grootste vrijwilligersdag in het groen. Helpen kan op de Natuurwerkdag, zaterdag 3 november van 9.00 tot 15.30 uur bij het Zuid-Hollands Landschap op het terrein Rhijngeest, vlakbij het gemeentehuis.

"Heb je zin om de handen uit de mouwen te steken en lekker aan de slag te gaan? Met elkaar is het snoeien, slootkanten opschonen, harken en opruimen zo gebeurd. Daarnaast gaan we zorgen voor het onderhoud rondom de stinsenplanten, zodat jij en al je buurtgenoten weer van de opvallende bloemen in het voorjaar kan genieten", vertelt een medewerker van.het Zuid-Hollands Landschap

Meedoen aan de Natuurwerkdag is een bijzondere belevenis. "Je leert de mensen uit de buurt kennen en je draagt bij aan een stukje mooie natuur in jouw omgeving. We willen vooral een gezellige klus met elkaar klaren. De geplande tijd is van 9.00 tot 15.30 uur, later beginnen of eerder weggaan mag."

Aanmelden voor de Natuurwerkdag kan via www.zhl.nl/natuurwerkdag. Hier is tevens meer informatie te vinden over de locatie. Het Zuid-Hollands Landschap verzorgt koffie, thee, koek en een lunch.


EHBO-vereniging Oegstgeest organiseert reanimatiecursus

helpen n De Oegstgeester EHBO-vereniging organiseert binnenkort weer een reanimatiecursus.

Tijdens de cursus leert men hoe een hartstilstand te herkennen is, en wat dan als eerste gedaan moet worden. Hoe men moet reanimeren en in welk tempo en hoe men een AED aansluit en bedient.
Samen met andere cursisten oefent men alle reanimatiestappen op oefenpoppen en maakt men gebruik van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangen de deelnemers een certificaat. Met zo'n certificaat kan men zich aanmelden bij de burgerhulpverlening.
De training duurt twee maal twee uur van 20.00 tot 22.00 uur en de kosten bedragen 30 euro per persoon.
Data: 1 en 8 november
15 en 22 november
29 november en 6 december
13 en 20 december
Aanmelden kan via info@ehbooegstgeest.nl


Veel ziektekostenverzekeraars vergoeden volledig of een deel van de Reanimatiecursus.


Radius filmmiddag 26 oktober

film n New York, begin jaren '50. Therese (Rooney Mara) werkt in een warenhuis in Manhattan en droomt van een meer vervullend leven als ze Carol (Cate Blanchett) ontmoet, een verleidelijke vrouw die gevangen zit in een mislukt huwelijk.

De vonk slaat onmiddellijk over en als de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, wordt hun verbondenheid dieper. Wanneer Carols verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder aan te vechten. Het gevaar van een lesbische relatie in die tijd wordt in één klap pijnlijk duidelijk. Overwint hun liefde of is de greep van de maatschappij sterker?
Eigenlijk alles in deze verfilming van Patricia Highsmiths roman uit 1952 lijkt gewogen tot in perfectie. Een combinatie van ingrediënten die zeldzaam is te noemen in de hedendaagse cinema. De film is nummer 75 in de top 100 van 2015.

Dorpscentrum Oegstgeest, 14.30 uur (zaal open 14.00 uur).

Kosten: € 5,-. De titel is op te vragen bij Radius: tel.707 42 00


Taxatie oude en antieke boeken bij de Rijnlandse Boekhandel

boeken n Zaterdag 27 oktober komt Jaap Schuurman van antiquariaat Novemberland weer naar de Rijnlandse Boekhandel.

Van 11.00 tot 14.00 taxeert Jaap Schuurman oude boeken en geeft hij advies voer allerlei antiquarische uitgaven.

Schuurman is lid van de Nederlandsche Vereeniging van Antiquaren (NVvA) en zeer deskundig. "Kijkt u op zolder of in de boekenkast en wellicht heeft u daar mooie uitgaven staan die u wilt laten taxeren en eventueel wilt verkopen. We zien u graag aanstaande zaterdag bij de Rijnlandse Boekhandel", aldus René Koek.


Archief kunstenaar Jan Wolkers naar Leiden

Vervolg van de voorpagina

"Misschien ontdekken jullie nu of er dingen bij zijn die ik heb verzonnen in de biografie", zei Onno Blom gekscherend. Hij werkt nu aan een boek over Rembrandt.

Op wolkersinleiden.nl, de nieuwe website van Museum de Lakenhal en Universitaire Bibliotheken Leiden, is van alles te vinden over de kunstenaar Jan Wolkers, zijn werk en de verwerving hiervan, en worden de sponsors die dit allemaal mogelijk maakten bedankt.

Onder andere Henri Lenferink, Monique van de Ven en Alexander Pechtold hebben hun naam verbonden aan het project. Pechthold was bij de presentatie aanwezig.