Fietsverlichtactie in Oegstgeest op zaterdag 3 november

licht n Dit najaar wordt weer de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Fietsers kunnen dan gratis hun verlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.

De herfst is begonnen en de dagen worden weer korter. In deze tijd van het jaar is het extra belangrijk dat het licht op je fiets het doet. Daarom organiseren gemeenten, Fietsersbond en Veilig Verkeer Nederland in de regio Holland Rijnland, samen met tientallen rijwielhandelaren weer een fietsverlichtingsactie.

De stand van de Fietsersbond staat bij het Dorpscentrum

Bij de deelnemende rijwielhandelaren en de stands van de fietsersbond, kan men op de actiedag de verlichting laten controleren. Wanneer reparatie nodig is, hoeft alleen het materiaal te worden betaald, en dus geen arbeidsloon.

In Oegstgeest is de fietsverlichtactie op 3 november en kan men terecht bij de stand van de Fietsersbond die van 11.00 tot 16.00 uur bij het Dorpscentrum staat (Lijtweg 9). Ook kunnen fietsers terecht bij Bike Totaal Van Hulst aan de Lijtweg 6 en Bike Totaal Van Hulst aan de Geversstraat 43.

In Leiden is de fietsverlichtactie op 27 oktober. Daar kan men terecht bij de stand van de Fietsersbond van 12.00 tot 16.00 uur op de Beestenmarkt. Ook kan men op die dag terecht bij 'De Molen Fietsen' Watermolen 12 en Leiden Bike Totaal Van Hulst Stevensbloem 3.


Het is de bedoeling dat de politie na de actie gericht gaat controleren op werkende verlichting. Een extra reden om alles op orde te krijgen, want de boete voor onverlicht fietsen bedraagt 55 euro.