Koffiespeeltuin over sociale ontwikkeling

ontmoeting n Op 31 oktober organiseert de gemeente Oegstgeest in samenwerking met de bibliotheek een koffiespeeltuin: Hoe stimuleer ik de sociale ontwikkeling van mijn kind?

De koffiespeeltuin op 31 oktober vindt plaats van 9.30 tot 11.00 uur.

Sociale vaardigheden zijn belangrijk in het leven. Van jongs af aan leren kinderen van de mensen om hen heen. Ouders, grootouders, broertjes, zusjes en ook andere kinderen zijn belangrijke rolmodellen voor sociaal gedrag. Kinderen leren zo dingen als rekening houden met de ander, op je beurt wachten, samen spelen maar ook ruzie maken en het weer bijleggen. Deze vaardigheden zijn bij wat grotere kinderen goed te zien. Bij baby's en peuters is dit gedrag nog veel minder zichtbaar.

Bij de koffiespeeltuin komen verschillende thema's aan bod:
• Hoe ziet sociaal gedrag eruit bij het jonge kind?
• Hoe verloopt die sociale ontwikkeling nu eigenlijk bij het jonge kind?
• Wat kun je als ouder doen om je kind te stimuleren?
• Wat kun je als ouder van je kind verwachten en wat niet?

En zo zijn er nog veel meer vragen die ouders kunnen hebben over de sociale ontwikkeling.

"Tijdens deze ochtend gaan we in op deze vragen en andere vragen die ouders hebben. We gaan met elkaar in gesprek en delen informatie en ervaringen."

Tijdens de maandelijkse Koffiespeeltuin in de bibliotheek kunnen ouders (maar ook opa's/oma's en de oppas) tussen 09.30 en 11.00 uur terecht om boekjes te lezen, te spelen en andere ouders te ontmoeten. Om 10.00 uur zal Ilse Russchenberg van JES Rijnland een bijeenkomst begeleiden over het stimuleren van de sociale ontwikkeling bij jonge kinderen. Zij werkt al vele jaren in de ondersteuning van ouders en gezinnen op het gebied van opvoeden, opgroeien en ontwikkeling. Ilse heeft dan ook veel kennis over dit thema en wil dat graag met alle ouders delen.

Koffiespeeltuin Oegstgeest: woensdag 31 oktober 9.30 uur in de kinderhoek in de bibliotheek.