Jaarlijkse opruimactie Bos van Bosman

opruimen n Woensdag 24 oktober heeft de Leidse Vogelwijk de 46ste editie van de jaarlijkse Bos van Bosman opruimactie.

Kinderen en kleinkinderen uit deze wijk zijn van harte welkom om ook in deze herfstvakantie weer samen met hun familie aan de slag te gaan met de jaarlijkse schoonmaakbeurt van dit prachtige stukje Leids groen.
Het Bos van Bosman is een deel van een voormalig landgoed en ligt tussen de Rijnsburgerweg, de Wassenaarseweg en de Blauwe Vogelweg.

Met behulp van de afdeling Groen van de gemeente Leiden, die prikkers, bezems en veegwagens levert, maken we er een gezellige en leuke ochtend van.
We verzamelen om 10.00 uur bij de milieubakken bij het veldje aan de Leeuwerikstraat.

Om 11.30 zijn er weer de traditionele pannenkoeken in de speeltuin aan de Nachtegaallaan. Deze worden door wijkbewoners voor de harde werkers gebakken.


Oegstgeestenaar genomineerd als HSP specialist van het jaar

gezondheidszorg n Oegstgeestenaar Anke Weber Smit, bekend van haar boek Ontdekkingsreis Hoogsensitiviteit, is genomineerd als HSP professional van het jaar.

Het HSP congres Nederland vind dit jaar voor de tweede keer plaats.
De jury van de 'HSP Professional van het Jaar' - verkiezing heeft 15 professionals geselecteerd die Hoogsensitiviteit (HSP) positief onder de aandacht brengen. Een van hen is Oegstgeestenaar Anke Weber Smit, bekend van haar boek Ontdekkingsreis Hoogsensitiviteit.
Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat 1 op de 5 mensen hooggevoelig is. Dit betekent dat ze een gevoeliger systeem hebben om prikkels op te vangen. Dit zorgt ervoor dat (hoog)gevoelige mensen meer informatie ontvangen. Als een natuurlijk gevolg kunnen zijn sneller overprikkelt raken en dat kan leiden tot ongemakken als stress of lichamelijke klachten. Voor wie er niet bekend is met (hoog)gevoeligheid kan zulke reacties makkelijke verwarren met symptomen van sociale angst, ADHD of depressie. Echter komt ook hoogbegaafdheid veel voor onder hooggevoelige personen.

Gelukkig wordt er steeds meer bekend over wat (hoog)gevoeligheid is en hoe (hoog) gevoelige mensen hun omgeving ervaren. Tevens komen er leuke tips en handvatten over hoe je als ouder, opvoeder of leerkracht een (hoog)gevoelig kind kunt helpen tot bloei te komen.
Het HSP Congres is een jaarlijks terugkomend evenement waar onder andere de meest impactvolle HSP professional van dat jaar in het zonnetje zal worden gezet. Het is de plek waar de wetenschap en de praktijk op het gebied van HSP samenkomen.
De kandidaten worden getoetst op hun positieve houding ten opzichte van HSP, hoe zij HSP onder de aandacht brengen en op de impact van hun boodschap op hun omgeving.