30 oktober Mantelzorgcafé

Levenstestament

informatie n Werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert op 30 oktober een bijeenkomst voor mantelzorgers. Dit is het tweede café van de najaars-reeks. Tijdens dit café zal notaris van de Oudeweetering een lezing geven over het levenstestament.

Dinsdag 30 oktober nodigt de werkgroep iedereen uit om onder het genot van een kopje koffie of thee te luisteren naar de lezing van notaris van de Oudeweetering uit Oegstgeest over het levenstestament. Wat is het levenstestament precies en hoe is het ontstaan. Welke zaken kun je vooraf vast laten leggen zodat je bent voorbereid op de toekomst. Hoe houdt je de regie in eigen hand, als jij of je partner geconfronteerd wordt met zaken zoals een beroerte, dementie of een ernstige ziekte. In een levenstestament regel je wie jouw zaken behartigt tijdens je leven en legt je je wensen vast voor het geval je dit op enig moment zelf niet meer kunt. In een levenstestament kunt je ook wilsverklaringen opnemen, zoals
een behandelverbod en/of euthanasieverklaring.

Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Iedereen is van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig, Het Mantelzorgcafé organiseert in het najaar van 2018 serie van 3 informatie bijeenkomsten waarvan dit de tweede is.

30 oktober Levenstestament, presentatie door Notaris Van de Oudeweetering
27 november Informatief café, nadere informatie volgt
Dinsdag 30 oktober, van 14.00 tot 16.00 in de Haeswijkflat, President Kennedylaan 141, Oegstgeest.


Rookvrij in 2018 - Groepstrainingen

hulp n Veel mensen die roken ervaren het stoppen als erg moeilijk.

De nicotine in de sigaret werkt zeer verslavend. De kans om succesvol te stoppen is met professionele begeleiding en steun tot acht keer hoger dan bij stoppen zonder hulp. Voor wie die begeleiding wil, starten er in Leiden twee groepstrainingen 'Rookvrij! Ook jij?'. In Leiden Noord op dinsdag 6 november en op donderdag 8 november in de Stevenshof. De bijeenkomsten duren van 19.30 tot 21.00 uur.

www.rookvrijookjij.nl