Nieuws van K&O

leren n Volksuniversiteit K&O Oegstgeest heeft de komende tijd weer tal van interessante cursussen en activiteiten.

Ria Stikkelman, personal organizer en juriste helpt inmiddels al jarenlang mensen hun huishouden/administratie op orde te krijgen en houden. Deze ervaring plus haar kennis brengt zij mee naar de volgende workshops: Huis opgeruimd. Aan de hand van een aantal opruimregels en tips krijgen cursisten handvatten hoe ze na de workshop thuis alles op orde krijgen en houden. Op maandag 5 november van 9.30 – 11.30, prijs € 17,50.
De thuisadministratie op orde. Aan de hand van een aantal indelingstechnieken en opbergtips krijgen deelnemers handvatten hoe ze na de workshop hun eigen thuisadministratie gestructureerd op orde krijgen en houden. Op maandag 12 november van 9.30 -11.30, prijs € 17,50


Ook altijd al geïnteresseerd in hoe mensen denken? Waarom we bepaalde keuzes maken? Hoe mensen beïnvloed worden door de groepen waarin ze leven?
Irene Timmers, psychologe, probeert hier antwoord op te geven in de cursus 'psychologie in het dagelijks leven'. 6 bijeenkomsten vanaf maandag 5 november om 13.30 of om 19.30 uur. Prijs: € 90,00

Nog meer leuke workshops in november: Stijlvol fotograferen onder leiding van Monique Shaw en persoonlijke tekstborden maken o.l.v. Sharina Floor.
Aanmelden en meer informatie op de website www.ko-oegstgeest.nl


De val van de 'Nijmegen' te Prestwick - 70 jaar geleden

herdenking n Een vliegramp. Drie graven van beroemde mannen uit de luchtvaartgeschiedenis. Een indrukwekkend grafmonument.

Op zondag 21 oktober besteed begraafplaats Rhijnhof in Leiden met een monoloog en een tentoonstelling aandacht aan een bijzondere historische gebeurtenis: De val van de 'Nijmegen' te Prestwick. Aansluitend wordt bij het zgn. KLM-monument een informatiebord onthuld door wethouder Paul Dirkse en Dick Jansen van de KLM. Aanvang 13.30 uur. Toegang gratis. Aanmelden via info@rhijnhof.nl


Mystiek in mythen en legenden

ezing n Op maandag 22 oktober organiseert The Theosophical Society Point Loma - Blavatskyhouse een lezing over 'Mystiek in mythen, legenden en sprookjes'. Sprookjes bestaan! De lezing begint om 19.30 uur in Sijthoff Leiden, Doezastraat 1 in Leiden. De zaal is open vanaf 19.00 uur en de lezing eindigt om circa 21.45 uur. Toegang vrij.