Dorothée Albers signeert haar boek komende zaterdag in Boekhandel De Kler in Oegstgeest.
Dorothée Albers signeert haar boek komende zaterdag in Boekhandel De Kler in Oegstgeest. Foto:

Dorothée Albers presenteert romandebuut

boeken n Op zaterdag 20 oktober presenteert Dorothée Albers om 15.00 uur haar romandebuut 'Zeemansgraf voor een kort verhaal' bij De Kler in de De Kempenaerstraat.

Albers woont in de Leidse Raadsherenbuurt en signeert na afloop haar boek.

Drie generaties, drie musici. Moeder, zoon en kleindochter ontmoeten elkaar nooit in deze geraffineerde roman, maar alle drie geven ze alles voor de muziek en stellen de hoogste eisen aan zichzelf. Oefenen, oefenen, oefenen, het kan altijd beter. Wat Jet, Jurre en Fine verbindt is hun talent. Hoe komt het dat talent behalve een gave ook een kwelling kan zijn? Vaak lijkt het erop dat zo'n bijzondere eigenschap de liefde en het gewone leven in de weg staat.

Dorothée Albers (Vlijmen, 1966) studeerde Franse taal- en letterkunde en Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam, en was aansluitend vijftien jaar werkzaam in de culturele sector, onder andere bij de NOS. Ze volgde daarna een opleiding aan de Schrijversvakschool. Sinds 2011 werkt Albers als docent en trainer creatief schrijven en als schrijfcoach. Zeemansgraf voor een kort verhaal is haar literaire debuut.


Inzameling Voedselbank

"Armoede bestrijden en voedselverspilling tegen gaan"

geven n Op 20 oktober organiseert Voedselbank Leiden in het kader van de Week van de Voedselbanken een inzameling bij zes lokale supermarkten. In deze week vallen zowel Wereld Armoede- als WereldVoedseldag; twee relevante thema's voor voedselbanken. Zij zamelen immers voedsel in dat anders verspild zou worden en stellen dat beschikbaar aan hun klanten.

Voedselbank Leiden helpt in een jaar gemiddeld ruim 700 huishoudens, bestaande uit ongeveer 1500 personen aan voedsel. Deze huishoudens komen uit Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest en Zoeterwoude. Het streven is om wekelijks zo'n 25 verschillende producten aan te bieden die voldoen aan de Schijf van Vijf. "Door ons winkelconcept kunnen klanten van voedselbank Leiden zelf beslissen welke producten ze per week willen meenemen. We hebben nu ruim een jaar ervaring met onze winkel, tot volle tevredenheid van onze klanten en onszelf."

Karel van Schie, voorzitter voedselbank Leiden: "Wij ontvangen eten van veel verschillende bedrijven in de gemeente en regio. Een groot deel van dit voedsel zou anders vernietigd moeten worden. Dankzij speciale wetgeving van de Nederlandse Voedsel-en Warenautoriteit mogen wij, onder strikte voorwaarden, veel producten nog wel uitreiken."

"Door op 20 oktober bij 6 verschillende supermarkten in Leiden, Leiderdorp en Oegstgeest in te zamelen hopen wij onze naamsbekendheid te vergroten, en daarmee zowel meer potentiële klanten te bereiken, als geld in te zamelen om het werk van de voedselbank te steunen."

Oegstgeest

Op zaterdag 20 oktober wordt er in Oegstgeest van 10.00 tot 13.00 uur ingezameld bij de Jumbo-vestiging aan de Lange Voort.

Wethouder Sahin komt daar om 11.00 uur ook even op bezoek.