Toch niemand op het dak

politie n Zondagavond 14 oktober heeft de politie het Rijnlands Lyceum aan de Apollolaan omsingeld nadat melding was gemaakt van inbrekers.

Aangezien de politie het vermoeden had dat de inbrekers het dak op waren geklommen, werd ook de brandweer ingeschakeld. Nadat de politie middels de autoladder van de brandweer op het dat afgezet was en onderzoek had gedaan, bleek er niemand op het dak aanwezig te zijn. Op de grond was de school omsingeld door agenten zodat eventuele inbrekers er niet ongezien vandoor zouden kunnen gaan. Er werd niemand op dak of begane grond aangetroffen.


Burgerinitiatief zoekt buurt-ambassadeurs

samen n Het Burgerinitiatief Langer Zelfstandig Leven Oegstgeest is voor haar project 'Ken je Buren' op zoek naar enthousiaste dorpsbewoners die zich als buurtambassadeur willen inzetten voor hun wijk. Samen met de buurtambassadeurs wil het Burgerinitiatief buurtnetwerken opzetten in de wijken om nabuurschap te kunnen organiseren in geval van een noodsituatie. Voor geïnteresseerden is er op maandag 22 oktober vanaf 10.00 uur een infobijeenkomst in het gemeentehuis. Men kan zijn of haar belangstelling kenbaar maken door een email te sturen naar kenjeburen@langerzelfstandiglevenoegstgeest.nl.


Brand in liftschacht

brandweer n Op dinsdagavond 9 oktober heeft er rond half acht 's avonds een kleine brand gewoed in het appartementencomplex aan de Queridolaan.

De brand zou zijn ontstaan in de liftschacht van het gebouw. De brandweer heeft de brand geblust. Er is niemand gewond geraakt. Het gebouw is deels ontruimd geweest en de omgeving afgezet.


Chopin

WARMOND n Op zaterdag 10 november komen pianiste Albrink en verteller Hofstra naar Het Trefpunt. Deze avond staat de Poolse componist Frédéric Chopin centraal. Aanvang voorstelling 20.30 uur. Een kaartje kost 17,50 euro. www.theaterhettrefpunt.nl