Afbeelding
Foto:

Het 'niet-pluis-gevoel' en hoe dan verder

dementie n Op donderdag 11 oktober is er weer een Alzheimer Café. Elke maand komen mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden samen voor informatie en contact met lotgenoten.

De bijeenkomst begint met het geven van informatie, in de vorm van lezing of interview. Daarna kunnen bezoekers ervaringen, tips en ideeën met elkaar delen. Deze keer gaat het over het 'niet-pluis-gevoel'.

Je merkt dat er meer aan de hand is dan gewoon iets vergeten, zoals namen, de tijd en praktische zaken. Je krijgt steeds meer een 'niet-pluis-gevoel', als situaties waarbij iets 'mis' gaat steeds vaker voorkomen. Wat doe je dan? Met wie ga je in gesprek? "Hierbij een oproep om eens te gaan kijken en mee te doen. Ook zo krijgen we Oegstgeest steeds dementievriendelijker."

Aanvangstijd van het Alzheimer Café: 19.30 uur
De zaal is open om 19.00 uur.
Plaats: SBO De Vlieger, Boerhaavelaan 298, 2334 EZ Leiden


Overgangsklasse hockey: Quinten Mank beslissend voor LOHC

hockey n Een zwaar bevochten overwinning voor de heren van LOHC afgelopen weekend. In de eerste helft liet de thuisploeg het betere van het spel zien, maar dat veranderde na rust.

Quinten Mank was de grote man bij Leiden, hij opende de score. Vijf minuten voor tijd maakte hij ook de winnende treffer. Peter Kalsterman: ,,In de eerste helft was Naarden beter, maar in de tweede helft hebben we ons goed herpakt. De jongens hebben hard gewerkt."

Door de overwinning stijgt de ploeg van Kalsterman naar de vijfde plaats in de Overgangsklasse A. De achterstand op de nummers drie en vier bedraagt slechts één punt, nummer twee Xenios heeft twee punten meer.

Naarden H1 – LOHC H1 1-2 (0-1 Mank, 1-1, 1-2 Mank)

Bron: hockeydenhaagleiden.nl

Afbeelding