Het CARP-gebouw staat links naast het gemeentehuis. | Archieffoto Wil van Elk
Het CARP-gebouw staat links naast het gemeentehuis. | Archieffoto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

CJG blijft langer achter raadhuis

huisvesting n Het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) is sinds maart 2018 gehuisvest in het CARP gebouw aan de Rhijngeesterstraatweg 138, achter het gemeentehuis.

Het pand biedt voldoende ruimte voor het CJG voor goede werk- en spreekruimten. Het CJG zou voor een periode van drie jaar gehuisvest worden in dit gebouw, omdat het pand mogelijk op termijn werd ingebracht voor herontwikkeling van het gebied rondom de Jelgersmakliniek en Stichting Centrum '45. Het CARP gebouw is in de laatst gepresenteerde plannen geen onderdeel meer van deze herontwikkeling. Dit betekent dat verhuur voor een langere periode mogelijk is.

Het college heeft besloten de huisvesting van het Centrum voor Jeugd en Gezin in principe voor een periode van tien jaar in het CARP gebouw voort te zetten.


Oegstgeest ondersteunt vier sociale burgerinitiatieven

ondersteuning n De gemeente gaat vier nieuwe burgerinitiatieven financieel ondersteunen. Oegstgeest draagt bijna 9.000 euro bij aan de ontwikkeling en uitvoering van deze initiatieven.

In 2018 heeft de gemeenteraad van Oegstgeest eenmalig €50.000 beschikbaar gesteld voor burgerinitiatieven in het sociaal domein. Eerder dit jaar gaf de gemeente al financiële ondersteuning aan vijf andere sociale burgerinitiatieven.

De volgende initiatieven krijgen financiële ondersteuning:

• 'Stichting Vrienden van Cultuurhuis de Paulus', €1.450. Een aantal betrokken inwoners van Oegstgeest wil een vriendenstichting oprichten om de exploitatie van cultuurhuis de Paulus structureel in stand te houden.
• 'Gesprek aan tafel', €1.980. Het Dorpscentrum gaat laagdrempelige gesprekken organiseren aan de leestafel in de nieuwe centrale ontmoetingsruimte.
• 'Uitstapjes voor 80 plussers', €466. Op kleine schaal worden uitstapjes voor 80 plussers georganiseerd, naar bijvoorbeeld musea en beurzen.
• 'Bijdrage vervanging rolstoelbus', €5.000. Bijdrage aan de vervanging van een rolstoelbus van stichting Vervoer en Recreatie, die wordt gebruikt om bewoners onder begeleiding van vrijwilligers te vervoeren.

De andere initiatieven die al eerder een financiële bijdrage van de gemeente tegemoet konden zien waren de initiatieven Thuisdiners, Gastentafel, Ken je buren, Dance fot Health en een Fototentoonstelling over dementie.


Omgaan met psychose

cursus n Op dinsdag 6 november 2018 start de cursus Omgaan met Psychose in Leiden. De cursus is bedoeld voor familie en naasten van mensen met een psychotische kwetsbaarheid.

Een psychose is een ingrijpende ervaring voor betrokkene zelf, maar ook voor mensen uit de directe omgeving. In deze cursus staat het verminderen van de belasting van familie en naasten centraal. Ook is er ruimte voor uitwisseling en lotgenotencontact. Voorafgaand aan de cursus vindt een kennismakingsgesprek plaats. Aan deelname zijn materiaalkosten verbonden (€20,00) en kosten voor aanschaf van een boek. De cursus bestaat uit 11 bijeenkomsten van elk 2 uur en wordt gegeven aan de Sandifortdreef in Leiden. Voor meer Informatie (071) 890 88 88 of mail naar preventie@rivierduinen.nl.