FCO-voorzitter Marc Dumaine (l) met een tweetal trouwe vrijwilligers in de vernieuwde kantine. | Foto W. Timmers
FCO-voorzitter Marc Dumaine (l) met een tweetal trouwe vrijwilligers in de vernieuwde kantine. | Foto W. Timmers Foto:

Verbouwd clubgebouw FC Oegstgeest in gebruik genomen

voetbal n Zaterdag 6 oktober was een drukke dag bij FC Oegstgeest, de voetbal-fusieclub van Vv UDO en Vv Oegstgeest. Zaterdag werd namelijk het totaal vernieuwde en verbouwde clubgebouw in gebruik genomen, waar de hele zomer hard aan gewerkt is.

Afgelopen zaterdag kon iedereen de ruime en smaakvolle ruimte bewonderen. Tot dan toe was er een kleinere 'noodkantine' in gebruik. Dat was tijdelijk een perfect alternatief zolang het clubgebouw onderhanden werd genomen. "Dit was mogelijk gemaakt door onder andere Gerard, Henk, Frans, Frank, Henk, Hans, Ben en Cok", laat iemand van het bestuur dankbaar weten.

De kantine is verruimd doordat de ruimte van een aantal kleedkamers er bijgevoegd is. Het geheel is zeer smaakvol met behulp van een architect ingericht; de kleuren blauw en grijs spelen een hoofdrol.

Ook de lounge-hoek was zaterdag te bewonderen terwijl er door Paul Lichtenbeld foto's werden gemaakt voor het nieuwe Jumbo-voetbalplaatjesalbum.

Kunstgrasvelden gereed

Sinds de laatste week van september zijn ook de kunstgrasvelden (2 en 3) bij FCO gereed. Prettig dat de trainingen en wedstrijden nu ook op deze velden plaats kunnen vinden.


Kledingplan uitgerold

Ook het kledingplan is eindelijk helemaal binnen bij FC Oegstgeest. Bij de organisatie hiervan waren wat tegenslagen, maar die lijken nu allemaal verholpen. Afgelopen zaterdag reikte de commissie de laatste kleding uit.

Tennisbanen gerealiseerd

Sinds een aantal weken kan er op de nieuw aangelegde FCO tennisbanen worden getennist. Wel is er nog een kleine beperking totdat de toegangssleutels beschikbaar zijn. De bedoeling is namelijk dat alle tennissers en eigen 'druppel' ontvangen voor de toegang. Dan kunnen zij ook het licht bedienen en behoort 's avonds en op zondag tennissen tot de mogelijkheden. Tot dan is het alleen mogelijk om te tennissen als het sportcomplex open is.
Wie geïnteresseerd is om te tennissen kan vagen stellen via tennis@fcoegstgeest.nl of kijken op www.fcoegstgeest.nl.

"Al met al is er door alle vrijwilligers van FC Oegstgeest waanzinnig veel werk verzet", laat het bestuur weten. "Dit het bewijs dat we ook echt een vereniging zijn. Want een vereniging is er voor- en door de leden."

kleedkamers

De volgende fase is de bouw van de kleedkamers achter en naast de tribune. In deze weken wordt hiervoor de fundering gelegd. de nieuwe kleedkamers zullen na de winterstop in 2019 gereed zijn.