Gedichten om aan te raken

spiritualiteit n Op zondag 14 oktober van 17.00 tot 19.30 uur in het Dorpscentrum mogen ze worden aangeraakt, de gedichten van Teun Klumpers, van dichtbij gelezen en gehoord, ongegeneerd bekeken en becommentarieerd.

Klumpers zal themagewijs uit zijn werk voordragen, vragen beantwoorden en ieder uitnodigen om met eigen associaties en gedachten te komen. Een thema dat zeker aan bod komt, is de natuur als metafoor voor het bestaan, de spiegel van het gemoed met zijn zonnige, zwarte en grijze kanten. Ook zullen tijd en ruimte worden verkend, evenals het zo zekere verleden en de zo onzekere toekomst. We sluiten af met eenvoudige maaltijd door vrijwilligers bereid. Daarom is het van belang dat u zich tijdig opgeeft. Bijdrage € 7,50 info. en opgave bij Marjan Driessen, 071-5131422


Lezing Frits van Oostrom

geschiedenis n Op uitnodiging van K&O, bibliotheek Bollenstreek en de Rijnlandse Boekhandel komt op woensdag 24 oktober de bekende Leidse hoogleraar Frits van Oostrom naar Oegstgeest.

In het kader van de Maand van de Geschiedenis staat zijn boek 'Nobel Streven"op de shortlist voor de prijs van het beste geschiedenisboek 2018.
Van Oostrom vertelt in het boek op indrukwekkende wijze over het bewogen leven van Jan van Brederode.
De lezing is om 20.00 in de bibliotheek Oegstgeest en kaarten a 8.50 zijn nu te koop of reserveren via info@rijnlandseboekhandel.nl


Kleuterkerk over dopen

kleuterkerk n R.K. kleuterkerk H. Augustinus is een laagdrempelige viering van een half uur voor de kleintjes en hun (groot)ouders op de tweede zondag van de maand.

Zondag 14 oktober is het thema het Heilige Doopsel. Kleuterkerk vindt plaats in de Sint Jozef kerk (Parklaan 28 , Wassenaar) om 11.30 uur. Kinderen vanaf groep 4 zijn welkom om mee te zingen in het koortje. Aanmelden is niet nodig. Na de viering is er koffie/thee en limonade met wat lekkers.


Koffiebijeenkomst

ontmoeten n Op vrijdag 12 oktober is de maandelijkse koffieochtend in de Regenboogkerk aan de Mauritslaan te Oegstgeest Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur. Meindert Danhof, emeritus hoogleraar Farmacologie te Leiden, zal nadenken over het vraagstuk van de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.