Ibrahim Yildizlar was dicht bij twee zeges voor tafeltennisvereniging Pecos. | Foto Henk van Gijzen
Ibrahim Yildizlar was dicht bij twee zeges voor tafeltennisvereniging Pecos. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen

Scyllareserves te sterk voor Pecos

tafeltennis n Het ging afgelopen weekend behalve om de strijd tegen degradatie ook om een flinke portie regionaal prestige. Helaas kwamen de mannen van Pecos er zaterdag niet echt aan te pas tegen Scylla 2 en staan ze nu stevig onderaan in de eerste divisie.

De Leidenaars hadden in Thomas Benit de sterkste speler van deze poule maar weer eens van stal gehaald. Hij is de nummer 27 van Nederland en was ook nu met drie overtuigende enkelspelzeges, naast een zwaarbevochten dubbelspel, goed voor vier Leidse punten. Pecos had in de andere duels kansen. Ibrahim Yildizlar kwam bijvoorbeeld 2-0 voor tegen Joost van Santen, maar moest zich drie games later toch gewonnen geven. Overigens had Yildizlar wel een zwaarbevochten zege geboekt in zijn eerste partij. Daarin was hij met 3-2 te sterk voor Michiel van Dijk, zoals ook Elwin Huiden met dezelfde cijfers tegen diezelfde Van Dijk zegevierde. De jongste Pecosser Tim Gras beleefde een middag om snel te vergeten: drie 3-0 nederlagen. De teamuitslag van 8-2 biedt ook al geen troost, want Pecos staat al tien punten achter op de veilige vierde plek. En dat met komende zaterdag het bezoek van koploper Tempo Team voor de boeg.


IJsbaan op de agenda

schaatsen n Het bestuur van de Oegstgeester IJsclub lobbyt voor een regionale 333-meter ijsbaan in Leiden.

"Vooral voor de jeugd is het van belang dat de nieuwe ijsbaan die er in Leiden komt, geen 250 maar 333 meter wordt, doordat wij er als regiogemeenten aan bijdragen."

"Op 11 oktober zullen we in de commissievergadering Burger weer van ons laten horen. We staan op de agenda tussen 21.00 en 21.30 uur en hopen dat zoveel mogelijk Oegstgeester schaatsers naar de raadszaal komen om hun stem te laten horen. Het zou doodzonde zijn als we deze kans niet aangrepen om een 333-meter baan te realiseren.

We krijgen er spijt van als we dit nu niet doen."