Bestuur wil geen e-mail

politiek n Inwoners kunnen geen e-mail sturen naar de gemeente. Wie naar de gemeentelijke website gaat, moet een formulier invullen, als je informatie wilt hebben.

Raadslid Van der Hoeven (CDA) wees burgemeester Emile Jaensch er op, dat andere gemeenten in de regio wél per email bereikbaar zijn.

Maar Jaensch bleek niet van plan om een e-mailadres op de gemeentelijke website te plaatsen. Dat zorgt alleen maar voor 'meer communicatie'. Hij lichtte toe, dat er soms mensen een mailtje sturen, zonder daarbij hun telefoonnummer en adres te vermelden. En ambtenaren kunnen pas actie ondernemen, op het moment dat ze die gegevens hebben. Waarop er in een e-mail vanuit de gemeente weer om die informatie gevraagd moet worden. Ook vond Jaensch het niet zo'n goed idee, dat mensen via een e-mail te veel privacygevoelige informatie geven. En e-mailtjes kunnen volgens de burgemeester zoekraken. "We blijven werken via een contactformulier.'' Wel denkt het gemeentebestuur na over andere vormen van contact met de inwoners, zoals een app.


Geen vrachtwagens van zeven ton door Dorpsstraat

politiek n "Er mogen geen vrachtwagens van zeven ton door de Dorpsstraat rijden.'' Dit pleidooi hield gemeenteraadslid Marcus Rolloos (VVD) donderdag 27 september. Ook was hij niet blij met de resultaten van een onderzoek, waaruit blijkt dat veertig procent de voertuigen harder rijdt dan de toegestane 30 kilometer per uur.

Wethouder Nieuwenhuis wees erop, dat de gemiddelde snelheid en het aantal voertuigen in de Dorpsstraat gelijk zijn aan vijf jaar geleden, maar dat er inderdaad wel meer zware vrachtwagens door deze straat rijden. "Dat is niet wenselijk. Met bewoners is afgesproken dat er een extra bord komt om dat te verhinderen.'' Een andere ergernis, fietsers die over de stoep rijden, wordt ook aangepakt. Nieuwenhuis: "Samen met de bewoners gaan we een schouw doen om te kijken waar plantenbakken geplaatst kunnen worden, zodat fietsers niet over de stoep of vlak voor de deuren van huizen rijden.''


Oplossing voor achterpad

politiek n Deze week geeft de gemeente de omgevingsvergunning af voor de bouw van 50 woningen in de Duivenvoordestraat.

Dat liet wethouder Sahin 27 september weten. Na gesprekken met de bewoners van de Juffermanstraat en de ontwikkelaar lijkt er een oplossing te zijn voor het achterpad. Sahin informeerde de raadsleden: "We leggen die oplossing binnenkort voor aan de bewoners.''