Kinderboeken-week bieb

lezen n Kinderboeken over vriendschap staan centraal in de Kinderboekenweek 2018, die loopt van woensdag 3 oktober tot en met zondag 14 oktober.

De Bibliotheek Bollenstreek organiseert meerdere activiteiten voor kinderen waarmee zij weer op een andere manier kennis maken met verhalen en boeken.

In Oegstgeest is er onder andere op 4 oktober om 15.30 uur een 'Silent disco' voor kinderen van groep 3 tot en met 6 van de basisschool.


Exoskelet in Corpus

wetenschap n Tijdens het Weekend van de Wetenschap, op zondag 7 oktober, kunnen jonge bezoekers het exoskelet ontdekken in Corpus.

Studenten van de Technische Universiteit uit Delft laten in het interactieve gedeelte (na de Reis door de Mens) zien hoe ze door middel van techniek mensen met een dwarslaesie weer laten lopen met een robotpak dat ze het exoskelet noemen. De studenten vertellen meer over de techniek van het robotpak en over de mens (piloot) die in het robotpak loopt. Een trap beklimmen met een rolstoel is onmogelijk, maar met dit robotpak lukt dit weer.

Reserveren voor de Reis door de Mens moet via www.corpusexperience.nl