Tim Gras (rechts) in actie. | Foto Henk van Gijzen
Tim Gras (rechts) in actie. | Foto Henk van Gijzen Foto: Henk van Gijzen 2343KB4

Pecos is hekkensluiter

tafeltennis n Pecos heeft dit seizoen de jongste ploeg van de eerste divisie tafeltennis. Veel tijd om te groeien krijgt het Oegstgeester trio helaas niet. Ze moeten snel betere uitslagen gaan neerzetten dan afgelopen zaterdag tegen VVV (3-7), anders dreigt een roemloze degradatie.

Aan kopman Elwin Huiden lag het ook dit weekend niet. Hij wist twee van zijn drie enkelspelen in winst om te zetten en moest alleen Werff Thomas (ex-Pecos) feliciteren. Tim Gras is de jongste ster aan het Oegstgeester firmament. Hij traint zich een ongeluk, maar mist volgens coach Friso Reitsma nog bepaalde wedstrijdvaardigheden. Tegen de Leidschendammers lukte het hem pas in de laatste partij van de dag om een punt, het derde voor Pecos, binnen te slaan. In de slotgame walste hij voor de duidelijkheid met 11-1 over Matthijs van de Heiden heen. Ook Ibrahim Yidizlar was het beste op dreef in zijn derde potje, maar hij ging in de vijfde game alsnog ten onder tegen Thomas.
Mede door ongelukkige uitslagen in andere duels staat Pecos na vier speelronden op de zesde en laatste plaats. Op bezoek bij Scylla 2 zal zaterdag de opmars moeten worden ingezet.
In de andere eerstedivisiepoule deed Pecos 2 goede zaken door SKF met 6-4 de baas te blijven. In de stand bezetten de reserves nu samen met de Veenendalers de derde plek.
Jop van der Wiel, Paul Kruijt en Tony Nader wonnen allemaal van Floris zur Muhlen. Daarnaast was Nader de nummer 29 van Nederland, Pieter van den Berg, de baas. Het dubbel was een eenvoudige prooi voor de thuisploeg. En Jop van der Wiel deed de belangrijkste overwinning van zijn carrière (NK B-finale) nog eens over tegen verdediger Arnoud Meijer.


Fiks doet zich te kort

korfbal n Korfbalvereniging Fiks heeft tegen koploper Rohda een nipte 15-14 nederlaag geleden. Op het eerste gezicht lijkt het een aanvaardbaar resultaat. Na afloop heerste daarentegen een onbevredigend gevoel. Dit heerste ook bij Fiks 2 dat in Drenthe tegen de rode lantaarndrager DOS 3 een wedstrijdpunt (13-13) liet liggen.

Er was op zich weinig mis met de inzet om te proberen voor een verrassing te zorgen. De tegenstander speelt al tientallen jaren op hoog niveau en is meerdere malen (voor het laatst in 1994) landskampioen geweest. Nu lonkt mogelijk opnieuw de ereklasse als de zegereeks niet doorbroken wordt. De vraag is de houdbaarheidsdatum. Rohda heeft slechts drie jeugdteams (Fiks 13), die alle op schamel niveau spelen. Dus is de Amsterdamse club afhankelijk van de komst van goede spelers van buitenaf. Trainer Rick Nell hield het kort met zijn analyse: "We liepen zo goed als de hele wedstrijd achter de feiten aan." Inzet was er voldoende en qua veldspel deed zijn formatie weinig onder voor de titelfavoriet. Het schortte echter in de afronding van de kansen. Met name in de eerste helft oogstte Rohda veel goals uit vrije worpen en strafworpen, die handig rond de korfzone werden geforceerd door slimme doorloopbewegingen die de verdediging ten koste van overtredingen afstopte. Hieruit ontstonden 5 van de 10 goals van de tegenstander in de eerste helft. Op karakter en inzet bleef Fiks dichtbij, mede door de scorende vorm van Melissa Heyne (3) en Michelle Rozenbroek (2). Helaas hadden enkele spelbepalende spelers deze wedstrijd niet de scherpte om de ondersteuning naar een hoger doelpuntentotaal te stuwen die op grond van de krachtsverhouding wel gerechtvaardigd was. Na 17 minuten spelen had Fiks even hoop op een verrassing bij 4-6. De Amsterdamse formatie kwam koelbloedig terug en nam scorend de controle over. Met een ruststand van 10-9 kon het nog alle kanten op. Door een langdurige doelpuntloze periode in de tweede helft tekende zich geleidelijk het op handen zijnde negatieve resultaat zich af. Talloze schotpogingen leverden niets op en kwam de realiteit op gang dat met inzet alleen geen succesvol resultaat is gegarandeerd. Rohda profiteerde door naar 15-10 uit te lopen. In het laatste 10 minuten demonstreerde Fiks dat het prima in staat zou moeten zijn op het huidige niveau te kunnen spelen. Ilse Hazenkamp, Lianne Anholts en Kevin Vreeken (2) brachten alsnog perspectief, maar de zo verdiende gelijkmaker bleef uit, mede omdat een strafworprijke overtreding van de Rohdaverdediging over het hoofd werd gezien. De volgende ontmoeting is thuis tegen Avanti dat afgelopen seizoen in de zaalcompetitie korfbal league speelde. Aanvang 15.30 uur op de Voscuyl.

Melissa Heyne (vlak voor de arbiter) heeft zojuist haar derde treffer gescoord. | Foto Wim van Tuij