De nieuwe cursussen gaan weer van start bij de Stichting Evenementen. | Foto PR
De nieuwe cursussen gaan weer van start bij de Stichting Evenementen. | Foto PR Foto: pr

Cursussen voor kinderen

Cursussen n Binnenkort gaan bij de Stichting Evenementen in het Dorpscentrum opnieuw meer dan twintig cursussen voor kinderen in de basisschoolleeftijd van start.

Dansen en swingen

Dankzij de inzet van dansdocent Inge Pieterse kan er weer gedanst worden. Voor de allerkleinsten zijn er de cursussen Peuterdans (do 2-4jr) en K3-dans (do 4-6jr) en voor de oudere kids is er Streetdance (do 7-10jr).
Misha Kostava gaat opnieuw van start met Djembé en Percussie (wo 7-14jr).
Bij de cursus Spelen met Muziek (wo 4-5jr) van Claudia Maggioni en Patrizia Tosellini maken jonge kinderen op ongedwongen wijze kennis met de basisbeginselen van muziek. De Italiaanse variant van deze cursus heet Giocare con la Musica.


Zingen en acteren

Musicaldocente Susanne de Rooij heeft het plan om met een aantal muzikale kids (do 9-12jr) een schitterende musical in te studeren. Om in te spelen op de toenemende vraag naar muzieklessen voor jongere kids staat ook dit jaar de cursus Voice4Kids (do 7-9jr) op het programma.

Toneeldocent Pim Karhof laat bij de cursus Toneel Spelen (vr 8-12 jr) jeugdige acteurs en actrices ervaren hoe het is om echt op de planken te staan.


Creatief en Technisch

Dankzij de inzet van Fem Stamkart en diverse creatieve vrijwilligers verzorgt de Stichting Evenementen dit seizoen een aantal creatieve activiteiten. Tijdens de teken/schildercursussen (di 6-9jr/9-12jr) komen diverse technieken aan de orde.


Bij Woodykids (wo 9-12jr) maken de kinderen leuke voorwerpen van hout. Voor nieuwsgierige kinderen die leuke en leerzame proefjes willen doen opent het Juniorlab (wo-8-11jr) ook opnieuw haar deuren en voor kinderen die met duurzame techniek aan de gang willen gaan is er Technicakids (di-9-12jr).

Koken en Bakken

Op de woensdag gaan in "De Bakkerij" (wo 9-12jr) jeugdige bakkers aan de slag met deeg, bakvormpjes en deegrollers.
Opnieuw opent het Kinderkookcafé (wo-do-vr 8-12jr) op diverse dagen haar deuren. Tijdens de kooklessen maken de kookkids zelf een heerlijke maaltijd klaar. De cursus wordt afgesloten met een Kidsrestaurant.
Op veelvuldig verzoek is er opnieuw Kokkies (di 7-8jr): een kookcursus speciaal voor jongere kinderen en kunnen de meer ervaren kookkids aan de slag bij Kids Culinair (wo 9-12jr), waarbij met moeilijkere recepten wordt gewerkt.

Kinderyoga

Ook dit seizoen verzorgt professioneel yogadocente Jeannette Grootendorst-Nijhuis speciale Kinderyoga-cursussen (di 4-7jr/7-12jr).

Inschrijven/Informatie

Meer informatie over inhoud, data en kosten van de cursussen: www.st-evenementen.nl. Aanmelden voor de cursussen is ook direct mogelijk. Meer info? 071-5171540.