De Zilveren Speld van de KNVB voor Matthijs Huizing. | Foto Wil van Elk
De Zilveren Speld van de KNVB voor Matthijs Huizing. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Matthijs Huizing treedt af na tien jaar voorzitter ASC

Afscheid n Op zondag 30 september speelde de voetbalclub ASC tegen SJZ de eerste competitiewedstrijd, met als eindstand 0-0. Tevens nam de club afscheid van Matthijs Huizing als voorzitter van de vereniging. Bij deze gelegenheid reikte Floris Tholen hem namens de KNVB de Zilveren Speld uit.

Als zesjarige leeftijd kroop je al onder de heg door

Tijdelijk voorzitter Mark Meltzer, hij is de penningmeester van de vereniging, noemde hem "een échte ASC-er. Als zesjarige leeftijd kroop je al onder de heg door. Je bent er voetballer, cricketer en betrokken lid, dus niet echt een afscheid." Hij roemde Matthijs voor zijn inzet, vooral tijdens de laatste jaren tijdens de verhuizing van de club naar de Overveerpolder. Als cadeau gaf hij Huizing een doos vol ASC-attributen.

Matthijs Huizing speelde die dag ondanks een ribblessure gewoon mee in zijn elftal. Dat blijft hij ongetwijfeld doen. Zijn aftreden komt door zijn aanstelling als wethouder in Oegstgeest. Hij had die zondagmiddag het laatste woord en bedankte al die clubgenoten die zich vooral bij de verhuizing hebben ingezet. "Ik betreur het dat ik jullie overval met mijn onverwachte aftreden, ik kan jullie ook niet een opvolger presenteren, maar het is niet anders." Hij was zichtbaar ontroerd, vooral door de toekenning van de Zilveren Speld.