Dode bomen in Sponsorbos

Welkom n Op een informatiebordje bij de kleine Klinkenbergerplas staat 'Welkom in het sponsorbos Klinkenbergerplas'. Het bos is in samenwerking Trees for All en het Nationaal Bossenfonds geplant.

Op het bord staan namen van bedrijven die hebben gesponsord. Dat er na de aanplant een extreme droogte zou komen kon toen niemand vermoeden. De gemeente vertelt: "Alle nieuwe bomen bij de Klinkenbergerplas hebben wekelijks water gekregen. Toch heeft een deel het met de extreme droogte niet gered. Sommige bomen lopen opnieuw weer uit, bij andere is duidelijk dat ze dood zijn. Deze zijn gemarkeerd. De bomen waarover twijfel bestaat worden in het voorjaar opnieuw beoordeeld. Dode bomen in het sponsorbos worden vervangen". (WvE)


Koffieconcert

muziek n Op zondag 7 oktober is er na de kerkdienst in de Regenboogkerk een koffieconcert. Het concertje is voor iedereen vrij toegankelijk. De aanvang zal rond 11.30/45 uur zijn (na het koffiedrinken) en er is een programma van ongeveer een uur.

Uitvoerenden zijn vooral musicerende leden van de Protestantse Gemeente Oegstgeest. Op het programma staat onder andere muziek van Chopin en Liszt voor piano, de ballade van Reinecke voor fluit en piano en serieuze en grappige muziek voor blokfluitkwartet. Het is het vierde seizoen een dergelijk concertje georganiseerd wordt.

Er zijn verschillende speciaal voor deze gelegenheid geformeerde ensembles aan het repeteren voor hun bijdrage aan dit concert. Iedereen is van harte welkom op 7 oktober in de Regenboogkerk, Mauritslaan 12, Oegstgeest.


Aanhouding heling AED

politie n Op 26 september heeft de politie op de Lange Voort een 48-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man had een AED in zijn bezit. "Dakloos en een apparaat van ongeveer 1500 euro bij je hebben is verdacht. Wij hebben de man aangehouden op verdenking van heling", aldus de politie op Facebook.

Uit onderzoek bleek dat de AED is gestolen in de regio Groningen. "Wij zijn blij als de AED straks weer op zijn plek hangt. Een apparaat dat opgehangen wordt om mensenlevens te redden - daar blijf je gewoon vanaf!"