Wil van Elk won de laddercompetitie in Biljart Centrum Oegstgeest. | Foto  Janine Duyvenvoorde
Wil van Elk won de laddercompetitie in Biljart Centrum Oegstgeest. | Foto Janine Duyvenvoorde Foto: Janine Duyvenvoorde

Wil van Elk wint biljartkampioenschap

Laddercompetitie n In april 2018 startten de biljartclubs Centraal en Biljart Club Oegstgeest (BCO) een laddercompetitie waarin 32 deelnemers in poules verdeeld het tegen elkaar opnamen, ieder binnen hun eigen discipline en gemiddelde. Wout Timmers was de beste van de ene poule en Wil van Elk van de andere. Zij kwamen tegenover elkaar te staan in de finale op dinsdagavond 25 september. Wout speelde bandstoten en Wil libre.

De finale was uitgesteld tot na de zomervakantie. Toch was het die avond niet erg druk. Wil stond na de vereiste dertig beurten als hoogste op het scorebord en kreeg de Ladder Toernooi Wisselbeker voor een jaar mee naar huis. Het toernooi is voor de derde keer gehouden. Rob van Rijn won deze beker voor de eerste keer in 2016. Een jaar later was dat Paul Vermeulen. Janine Duyvenvoorde reikte de prijs uit, zij was namens BCO een van de organisatoren.

In het biljartcentrum aan Sportpark De Voscuyl spelen meerdere verengingen op diverse dagen. Er staan tien biljarttafels en twee grote wedstrijdtafels. Regelmatig worden er toernooien georganiseerd en spelen enkele teams er hun thuiswedstrijden in nationale competities. In het centrum is ook de Biljart Academie Oegstgeest gevestigd.


Gesprekskring 'Angst voor de mythe'

gesprek n Het woord mythe heeft een slechte naam: in het alledaagse spraakgebruik betekent het 'onwaar verzinsel'. In elke godsdienst, het Christendom niet uitgezonderd, is de mythe het heilig verhaal, dat gelovigen vieren in hun rituelen, hen inspireert en uitzicht biedt voor de toekomst.

In de eerste bijeenkomst zal Lammert Leertouwer informatie geven over mythe en rite en het verband daartussen naar het inzicht van de moderne vergelijkende godsdienstwetenschap. Daarna bestedt men drie middagen aan het lezen en bespreken van het boek. De laatste keer zal dr. Arne Jonges aanschuiven om de nog resterende vragen te behandelen en zo mogelijk te beantwoorden. Dr. L. Leertouwer is gespreksleider. De kring staat open voor max. 12 personen. Donderdags 14.30 – 16.30 uur in het Dorpscentrum. Deelname bij voorkeur voor de hele serie. Data 11 okt, 8 nov, 13 dec, 17 jan,14 feb en 14 mrt (reserve).Bijdrage € 5 per middag. Opgeven bij dr. Lammert Leertouwer, 071- 5190227 of l.leertouwer@me.com.


Unity.NU: één naam

Naam n Vergeet Unity TV en Unity FM. De streekomroep voor de Leidse regio presenteert zich vanaf maandagmiddag onder één naam; Unity.NU. De omroep gaat verder onder die naam uitzenden op radio, televisie en online.

Maandagmiddag werd de vernieuwde omroep in aanwezigheid van diverse gasten gelanceerd bij AREA071 in Leiderdorp. Met de nieuwe naam komen de namen Unity FM en Unity TV te vervallen. Door onder één naam naar buiten te treden via alle beschikbare kanalen wil de omroep een duidelijk lokaal/regionaal nieuwsplatform creëren.

Unity.NU brengt dagelijks uitzendingen via internet, radio en televisie en richt zicht op de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Zoeterwoude, Voorschoten en Oegstgeest. Naast nieuwsuitzendingen zijn er ook entertainmentprogramma's.