Danny Wenink is Woubrugge te snel af. | Foto lichtenbeldfoto.nl
Danny Wenink is Woubrugge te snel af. | Foto lichtenbeldfoto.nl Foto: Paul Lichtenbeld

FC Oegstgeest overklast Woubrugge

voetbal n Gezien alle werkzaamheden is het bijna een wonder dat er gevoetbald kan worden bij Fusieclub Oegstgeest op de Voscuyl.

Maar met vereende krachten van alle vrijwilligers en de samenwerkende bedrijven lijkt de klus voor een aantal onderdelen bijna geklaard. De kunstgrasvelden 2 en 3 zijn nu gereed en in gebruik, en aanstaande zaterdag is het de beurt aan het clubgebouw.
Afgelopen zaterdag ging FC Oegstgeest 1 bij Woubrugge op bezoek.

Het zou een ongelijke strijd worden. Binnen negen minuten noteerde het scorebord al 0-3. De eerste maakte Abel Borremans foutloos na de voorzet van Rens van der Spek uit een vrije trap. De tweede scoorde Lars van Bommel na goed doorzetten in de korte hoek. En de derde kwam op naam van Bob den Hollander op aangeven van Joep van Tulder. Geen vuiltje aan de lucht dus. Maar het scoortempo zakte nu iets. Nu was het na bijna een half uur dat Adil Harfaoui de 0-4 op het scorebord kon zetten. Het is natuurlijk ook niet makkelijk om bij een dergelijke stand de druk er volledig op te houden.
Rond de zestigste minuut wist Bob den Hollander via een voorzet van rechts voor de bal diagonaal in het doel te koppen: 0-5.
Geleidelijk ging de energie een beetje uit de wedstrijd. Hierdoor kon Woubrugge toch wat opkomen. Maar dankzij de individuele krachtsverschillen leverde dat voor FCO geen enkel probleem op. Sterker nog: er zouden drie doelpunten vallen. Abel Borremans wist in de zeventigste minuut op aangeven van Bob den Hollander de 0-6 te maken. En Joep van Tulder verzilverde een eindelijk toegekende penalty feilloos: 0-7. Uiteindelijk zou een ongelukkige verdediger van Woubrugge de 0-8 nog veroorzaken. Verder keek iedereen vervolgens uit naar het laatste fluitsignaal.

Komende zaterdag (6 oktober) op de dag van de ingebruikname van het clubgebouw, speelt FC Oegstgeest thuis tegen Roodenburg.


Basiscursus hardlopen bij Loopgroep Oegstgeest

hardlopen n Loopgroep Oegstgeest start op 7 november met een nieuwe editie van de basiscursus hardlopen.

De cursus is opgezet voor mensen die bijna of geen loopervaring hebben. Het doel is om 5 kilometer achter elkaar te leren hardlopen. Gecertificeerde trainers bouwen de loopconditie langzaam en verantwoord op: naast zorg voor een goede warming-up en cooling-down, is er ook loopscholing om te werken aan de looptechniek. Elke woensdag na afloop van de training staat in het clubhuis van Pecos de bar open en kunnen de loopverhalen en ervaringen worden uitgewisseld.
Op woensdag 10 oktober om 20.15 uur is er in het clubhuis van Pecos een informatieavond. Je kunt dan al je vragen stellen over wat je kunt verwachten. De eerste training start op woensdagavond 7 november om 20.00 uur. De kosten van de 24-weekse cursus bedragen €75 ,- per deelnemer. Men traint twee keer per week, op de woensdagavond en de zondagmorgen. In het voorjaar zijn deelnemers dan klaar voor de 5 kilometer van de PaasHaaswijkloop.

Voor informatie en aanmelden: wwww.loopgroepoegstgeest.nl.


Vivax bij de tijd na onthulling nieuwe wedstrijdklok in Poelmeer

waterpolo n "Vet leuk dat de kinderen samen met de wethouder de nieuwe wedstrijdklok mochten onthullen", aldus een jeugdlid van Vivax.

Afgelopen donderdag tijdens de conditie- en krachttraining van de jonge waterpoloërs bracht wethouder Huizing een bezoek aan Poelmeer en onthulde onder luid gejuich van tientallen kinderen de nieuwe wedstrijdklok.
Na een kwart eeuw was de oude klok wel toe aan vervanging. De tijd stond al enkele maanden stil en dat pakte niet in elke wedstrijd gunstig uit. Een subsidie vanuit de gemeente Oegstgeest en een toelage vanuit Optisport brachten daar verandering in, waardoor wedstrijden nu de gebruikelijke tijd in beslag nemen. Met name de jeugd was erg enthousiast over de klok, die toch wel erg lijkt op de klok van 'de spelers op tv'. Voor nieuwsgierigen: wedstrijden zijn vrij toegankelijk en staan vermeld op www.vivax-oegstgeest.nl.

Wethouder Huizing onthulde de nieuwe wedstrijdklok. | Foto Ad Jordaans