Leiden groeide in de wedstrijd. | Foto Ed Patijn
Leiden groeide in de wedstrijd. | Foto Ed Patijn Foto: Ed Patijn

Heren LOHC spelen gelijk tegen Helmond

hockey n Er gebeurde weer van alles in de Overgangsklasse bij de hockeyheren. Zo boekte Alecto de eerste overwinning en Ring Pass juist de eerste nederlaag van het seizoen.

Een slechte start voor LOHC tegen koploper Helmond. Binnen de minuut was het raak en dus leek het een zware middag te worden voor de ploeg van Peter Kalsterman. Niet was minder waar, want Leiden groeide in de wedstrijd. Tocht lukte het de ploeg uit Oegstgeest, die meerdere kansen en corners afdwong, pas in de tweede helft gelijk te maken. Lars Barkmeijer was trefzeker en maakte de laatste treffer van de middag.

Peter Kalsterman: "We groeiden na de tegentreffer in de wedstrijd en hadden het eigenlijk af moeten maken. Heel erg jammer, maar het veldspel stemde tot tevredenheid."

Helmond H1 – LOHC H1 1-1 (1-0 Helmond, 1-1 Barkmeijer)

bron: hockeydenhaagleiden.nl


Hudito door ten koste van LOHC H1 in de Gold Cup

hockey n Op 27 september stond in Delft de streekderby in de Gold Cup op het programma tussen Hudito en LOHC. Het werd een aantrekkelijke wedstrijd met veel kansen over en weer.

In de eerste minuut kwam de thuisploeg al op voorsprong door een goal van Quinten van Eijs. Maar nog geen drie minuten later had Lars Barkmeijer alweer gelijk gemaakt. Het was een wedstrijd die gelijk op ging en in minuut vijftien kwamen de bezoekers op voorsprong door wederom Lars Barkmeijer. Het bleef een spannende en leuke wedstrijd met over en weer kansen. Toch was het wederom Van Eijs die kon scoren en zijn tweede van de avond maakte in minuut 45. In de absolute slotfase was het Anne de Schepper die de winnende maakte voor de Delftenaren en zo gaat Hudito door naar de tweede ronde.

Coach Boersma van Hudito: "We scoren steeds makkelijker en mentaal zijn wij goed overeind gebleven. We blijven stappen maken."

Hudito H1 – LOHC H1 3-2

bron: hockeydenhaagleiden.nl