Coach Reitsma leidt Pecos langs de Van Spanjes

tafeltennis n Friso Reitsma (58) speelt al jaren niet meer op het hoogste niveau. Hij verzorgt de selectietraining en fungeert dit seizoen als coach van Pecos 1. Als zijn team dan De Veluwe treft, met de gebroeders Van Spanje, die hij nog kent uit de jaren tachtig, weet hij precies de juiste tactiek te vinden. Het leverde de Oegstgeestenaren de eerste zege van het seizoen op.

Pecos begon in Apeldoorn wat haperend en kwam op een 2-1 achterstand. Elwin Huiden had in de opening met 3-0 van Jaap van Spanje gewonnen, maar Ibrahim Yildizlar was kansloos tegen Lode Hulshof en Tim Gras (16) ging er met 3-2 af tegen Ron van Spanje, de Nederlands kampioen van 1983 en 1985.

Eerste zege van het seizoen

Met een zwaarbevochten zege in het dubbelspel (7-11 in de vijfde) begon voor de Oegstgeestenaren de ommekeer, die uiteindelijk zelfs een fraaie 3-7 op de borden bracht.
Kopman Huiden won namelijk ook zijn twee resterende enkelspelen, Gras versloeg Jaap van Spanje en moest leeftijdgenoot Hulshof feliciteren, Yildizlar liet dapper strijdend zijn eerste zeges in Pecosdienst noteren. Hoewel Pecos nog onderaan staat, betekent het resultaat van zaterdag dat er hoop is op een opmars. Zaterdag tegen VVV en een week later bij Scylla 2 moet een goed resultaat ook weer tot de mogelijkheden behoren.


De reserves, die in de andere eerstedivisie-poule acteren, hebben eveneens een stijgende lijn te pakken. Na een nederlaag en een gelijkspel werd in speelronde drie de voormalige grootmacht Westa met 6-4 geklopt. Tony Nader had een sterke dag en pakte drie zeges, Jop van der Wiel en Maroun Nader deden ieder één duit in het zakje. Dit team wacht zaterdag in eigen huis een zware strijd met concurrent SKF.