Nu de dagen weer kouder worden, is het heerlijk om even tot rust te komen tijdens een prachtig Kasteeldiner op Oud-Poelgeest. | Foto PR
Nu de dagen weer kouder worden, is het heerlijk om even tot rust te komen tijdens een prachtig Kasteeldiner op Oud-Poelgeest. | Foto PR Foto:

Genieten en erfgoed steunen

Even tot rust komen tijdens een kasteeldiner

historie n Vanaf 5 oktober is het weer mogelijk om op vrijdag, zaterdag en zondag in de bijzonder mooie historische zalen van Kasteel Oud-Poelgeest te dineren. In het zeventiende-eeuwse Oegstgeester kasteel verzorgt Restaurant Botanicus, gevestigd in het koetshuis van het kasteel, een heerlijk driegangen kasteelmenu.

Directeur Jan-Willem Besselink kijkt er naar uit om weer nieuwe mensen te verrassen met al het moois dat het restaurant en het kasteel te bieden hebben. "Het is fijn om te zien hoe verrast onze gasten zijn als ze op ons landgoed komen. In de drukke randstad is Oud-Poelgeest een oase van rust; een vaak nog onontdekte plek waar je kunt genieten van historie en cultuur."
Het restaurant van Oud-Poelgeest, dat sinds een aantal maanden de naam Restaurant Botanicus draagt, staat bekend om zijn eerlijke gerechten. "Culinaire verwennerij noemen wij dat. In de gerechten zijn veel kruiden van het landgoed zelf verwerkt. Oud-Poelgeest was in de achttiende eeuw immers eigendom van Herman Boerhaave, die onder andere directeur van de Leidse Hortus Botanicus was. Elke plant waarvoor in de binnenstad geen ruimte meer was, kreeg een plekje hier in de tuin. Iedereen die hier werkt kan veel over die periode vertellen: we houden hier allemaal van de interessante historie van Kasteel Oud-Poelgeest."
Chef-kok Erik van der Hulst van Restaurant Botanicus maakt ieder seizoen bijzondere gerechten, en stelt daar een drie-gangen kasteelmenu mee samen. "Natuurlijk kunnen de gasten het menu zelf uitbreiden met extra gangen of een speciaal wijn-arrangement." De chef weet als geen ander gasten te plezieren met zijn seizoensgerechten, veelal gemaakt van regionale producten. Zo wordt elk diner een complete belevenis waarbij de diverse smaken perfect op elkaar zijn afgestemd. "Je merkt dat de mensen die hier komen eten er echt even uit zijn, en tot rust komen van wege de historische omgeving en de uitgebalanceerde gerechten."
Overigens is het ook mogelijk om op zondag van een high tea in het kasteel te genieten.

Wie gaat eten bij Oud-Poelgeest draagt automatisch bij aan het in stand houden van het landgoed. "Alle winst die wij maken, komt direct ten goede aan het behoud van dit cultureel erfgoed."

Liefhebbers kunnen in de komende maanden op vrijdag, zaterdag en zondag genieten van een driegangen kasteelmenu vanaf 38,50 per persoon.
Kasteel Oud-Poelgeest (071) 517 42 24