Afbeelding
Foto:

Fotowedstrijd jongeren Oegstgeest #ikdoewatikleukvind

fotograferen n iDOE, het contactpunt voor vrijwillige inzet, is in Oegstgeest een campagne gestart om jongeren bewust te maken van de mogelijkheden van vrijwilligerswerk.

Onder de noemer #ikdoewatikleukvind is een fotowedstrijd op Instagram gelanceerd. Door zich vrijwillig in te zetten bouwen jongeren ervaring en zelfvertrouwen op, maken kennis met maatschappelijke thema's en leren zichzelf op een andere manier kennen.
Iedereen kan meedoen met een nieuwe of bestaande foto. Je mag er zelf op staan of anderen. Als het maar om jongeren en vrijwillige inzet gaat. Zet je foto op Instagram met #ikdoewatikleukvind en je doet mee met de wedstrijd.
In november wordt weer een winnaar gekozen. Heb je geen Instagram? Mail dan je foto naar contact@i-doe.nl onder vermelding van fotowedstrijd Oegstgeest.

Er valt een uitje ter waarde van €100,- te winnen. Jongeren tot en met 22 jaar kunnen deelnemen. Om mee te doen woon je Oegstgeest en/of zit je op school in Oegstgeest en/of zet je je vrijwillig in in Oegstgeest.

Koen (21)

Naar Naturalis gaan, speeltuinen, het buurthuis, de bioscoop, voetballen en naar het bos. Dat is wat een maatje van een kind doet. Althans, dat deed Koen met zijn Syrische maatje van 12 jaar. Hij maakte kennis met Vitalis, de organisatie die vrijwilligers bemiddeld naar kinderen die een maatje kunnen gebruiken, tijdens een vrijwilligersmarkt op school. "Ik zocht iets wat me leuk leek en dit sprak me meteen aan."
Na een jaar maatje te zijn geweest, was Koen best trots op zichzelf. "Je kon merken dat deze jongen flink wat had meegemaakt, maar na een jaar was hij minder verlegen, echt gegroeid wat dat betreft. Dat waren toch grote stappen voor hem." Wat Koen het meest is bijgebleven? "Dat we zo gelachen hebben samen, die jongen was een echte grappenmaker." Hij heeft andere studiegenoten en vrienden ook aangeraden maatje te worden. In de toekomst wil hij zelf ook nog eens zo'n traject in gaan. Welk kind hij dan treft, weet hij nog niet. "Het belangrijkste is dat er een klik is."