Afbeelding
Foto:

'Het dagboek van de tijd'

muziek n De muziekgroep Revolve presenteert op vrijdag 28 september om 20.00 uur in Cultuurhuis De Paulus de voorstelling 'Het dagboek van de tijd', een spannend en virtuoos concert in een verhaal.

Musici van het Residentie Orkest en een jazz-zangeres spelen een concert met eigen composities op het snijvlak van klassiek, pop, jazz en wereldmuziek. 'Het dagboek van de tijd' is een muzikale en poëtische tijdreis met de tijd zelf als gids. Stemmen worden instrumenten, instrumenten worden vertellers. Filosofische teksten omlijsten de muziek en belichten de verschillende kanten van 'de tijd' als onontkoombaar onderdeel van het menselijk bestaan en van muziek.

Revolve bestaat uit de volgende musici: Justyna Briefjes (viool), Natasza Kurek (stem en improvisaties), Roelof Meijer (contrabas, gitaar, mandoline, basgitaar, kalimba), Petra Wolters (piano, fagot, dwarsfluit, accordeon, klokkenspel), Hans de Raad (adviezen en techniek) en Willem van Baarsen (Wereldband – regie). Concept, composities en teksten zijn van Roelof Meijer

Vrijdag 28 september 20.00 uur, Cultuurhuis De Paulus, Warmonderweg 2, 2341 KV Oegstgeest.
Kaartverkoop: tickets à € 15,- (€ 5,- < 25 jaar) zijn verkrijgbaar via de link op www.revolvemusic.nl/agenda, via 06-53593815 en op de dag zelf aan de zaal.

www.revolvemusic.nl


Van de Waart Begeleiding en Ontwikkeling viert verhuizing

begeleiding n Sofie van de Waart, van Van de Waart Begeleiding en Ontwikkeling, begeleid samen met haar team met veel plezier middelbare scholieren, basisschoolleerlingen en expatkinderen. Kortgeleden is zij verhuisd naar 'boerderij Actaea', het mooie pand op de hoek van de Terweeweg en de Hofdijck.

De organisatie geeft onder andere huiswerkbegeleiding in kleine groepen van maximaal zes leerlingen en twee begeleiders. Ook ondersteunt Van de Waart Begeleiding en Ontwikkeling basisschoolleerlingen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. "Ik ben een ervaren leerkracht en heb veel ervaring met kinderen met dyslexie en ADHD. We ondersteunen bij alle vakken van de basisschool zoals spelling, rekenen, begrijpend lezen of technisch lezen. Ook geven we Citotraining in kleine groepjes en ouderadviezen. Daarnaast hebben wij diverse experts in huis waar wij naar doorverwijzen", aldus Sofie van de Waart.

Op vrijdag 28 september, van 17.00 tot 19.00 uur, is er een openingsborrel in het nieuwe band van Van de Waart Begeleiding en Ontwikkeling, aan de Terweeweg 152.

Een week later, op zaterdagmiddag 6 oktober, is Sofie van de Waart van 15.00 tot 16.30 uur te gast bij Boekhandel De Kler in de De Kempenaerstraat. Zij zal daar vragen beantwoorden van ouders die kinderen in de basisschoolleeftijd hebben en het boek dat zij schreef met Tineke Ingwersen, de Basisschoolbundel (voor alle leerlingen van groep 7 en 8 die extra oefening kunnen gebruiken) verkopen.


Natuurfoto's en mixed media in de Bibliotheek in Oegstgeest

expositie n In september en november zijn twee exposities te bekijken in de Bibliotheek in Oegstgeest.

Natuurfoto's van Aad Stouten
Aad Stouten (Leiden 1951) kwam tijdens een vakantie op de Veluwe in contact met natuurfotograaf Geurt Besselink. Hij inspireerde hem tot anders kijken naar de natuur en dit op foto vastleggen. Elk mooi stukje natuur in Nederland en ook daar buiten kan hem inspireren tot het maken van een sfeervolle plaat.

Mixed media en theeproeverijen door Linda Sloterdijk
Linda Sloterdijk (Amsterdam 1962) heeft in de gezondheidszorg gewerkt onder andere als activiteitenbegeleider. Als gevolg van de bezuinigingen besloot zij als zelfstandige les te gaan geven, ook bij K&O Oegstgeest. Zij geeft daar cursussen in het creatief toepassen van mixed media: werken met inkt, stempels, print, acrylverf en daar bijvoorbeeld collages of artjournal pagina's van maken. Na een aantal jaren was Linda op zoek naar een nieuwe uitdaging en belandde zij bij de opleiding tot theesommelier.

Afbeelding