In Kasteel Oud-Poelgeest konden de lekkerste wijnen geproefd worden voor het goede doel. | Foto Willemien Timmers
In Kasteel Oud-Poelgeest konden de lekkerste wijnen geproefd worden voor het goede doel. | Foto Willemien Timmers Foto:

Gezellige Lions-wijnproeverij in Oud-Poelgeest in herfstsferen

proeven n Afgelopen zondag, 23 september, vond voor de zevende maal een gezellige wijnproeverij plaats van Lionsclub Oegstgeest-Warmond in Kasteel Oud-Poelgeest.

Vanwege het herfstachtige weer waren er iets minder bezoekers om in een ontspannen sfeer te proeven van de bijzondere wijnen. "Maar daar heeft de omzet niet onder geleden", liet de voorzitter van de wijncommissie, Michiel Teeuwen, na afloop weten.
De bezoekers konden de wijnen die hen bevielen direct bestellen via het uitgebreide proef-formulier. Dit jaar waren er niet alleen wijnen van Noorman wijnen, ook Wijnimporteur Camaiore zette heerlijke wijnen op tafel. De laatste verkocht ook speciaal voor de Lions-proeverij geĆÆmporteerde olijfolie. Tijdens de wijnproeverij was er ook een loterij met mooie prijzen.
De opbrengst van de verkoop gaat dit jaar naar een viertal goede doelen: Cultuurfonds Oegstgeest, de Prof. Dr. Leo Kannerschool, de Voedselbank Leiden en omgeving en de ouderen in Oegstgeest.
Bestelde wijnen kunnen op zaterdag 13 oktober opgehaald worden bij de Leo Kannerschool aan de Hazenboslaan.

Winnaars Cultuurfonds zomerwedstrijd 'wijn'

Cultuurfonds Oegstgeest dankte de negen kunstenaars die zich deze zomer aangesproken voelden om een kunstwerk te maken over wijn om de jaarlijkse wijnproeverij van serviceclub Lions een extra dimensie te geven. Negen verrassende, originele kunstwerken werden afgeleverd, geƫxposeerd tijdens de wijnproeverij en voor Cultuurfonds Oegstgeest geveild. De opbrengst brengt dus weer meer kunst en cultuur in ons