Honderdvijftig scouts hielpen mee om van het pannenkoekenrestaurant een succes te maken. | Foto Willemien Timmers
Honderdvijftig scouts hielpen mee om van het pannenkoekenrestaurant een succes te maken. | Foto Willemien Timmers Foto:

Pop-up-restaurant loopt als speer

eten n Afgelopen zaterdag, 22 september, zetten de drie Oegstgeester scouting verenigingen voor de vijftigste maal hun tent op voor de jaarlijkse pannenkoekenactie om geld te verdienen voor de clubs.

Met dertig man werd er vanaf half acht 's morgens hard gewerkt aan de opbouw van een prachtig pop-up-restaurant bij winkelcentrum Lange Voort. Tegen tien uur stond alles (restaurant, afhaal, keuken en afwasafdeling) en werden de eerste pannenkoeken gebakken.
Tussen 12.00 en 14.00 uur was het het drukst, daarna werd het vanwege de regen wat rustiger. "We hebben meer dan vijfhonderd pannenkoeken gebakken. Het team bestond onder andere uit drie maal tien bakkers, doorlopend zes man in de bediening, en drie maal tien afwassers die af en toe met gejuich de vuile vaat binnenhaalden om met veel plezier te zorgen voor schone borden", aldus organisator Ruud Moojen. De scouts van de drie verenigingen samen bakten vanwege het slechte weer wat minder pannenkoeken dan in eerdere edities. "Toch hebben we er met negentig liter melk, vijftig kilo meel, tien kilo roomboter, en negenhonderd eieren met honderdvijftig medewerkers weer een prachtig feest van gemaakt."