De beoogde plek voor het muurgedicht aan de Jan Wolkerslaan in Haaswijk. | Foto Wil van Elk
De beoogde plek voor het muurgedicht aan de Jan Wolkerslaan in Haaswijk. | Foto Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Subsidie toegekend door Fonds 1818 voor muurgedichtenroute

cultuur n Fonds1818 heeft begin september een subsidie toegekend aan het Oegstgeester Muurgedichten Actiecomité (OMA) en Cultuurfonds Oegstgeest voor de geplande muurgedichtenroute. Daarmee kan nu ook het tweede, nu multimediale, gedicht van Oegstgeester kunstenaars gerealiseerd worden.

Het gedicht zal worden aangebracht in Haaswijk tegenover de Daltonschool en de Joris de Witteschool en is van Anke Kuypers. Het wordt begeleid door muziek van de Oegstgeester musicus Hilmar Leujes. Deze kan via een QR-code op de muur met de smartphone worden afgespeeld. Grafisch ontwerp van het gedicht is van de Oegstgeester kunstenaar Bastiaan de Wit. Bastiaan debuteerde in 1999 na een opleiding aan de Koninklijke Academie in Den Haag en heeft sindsdien een omvangrijk en gevarieerd oeuvre geproduceerd dat grafiek, schilderijen en beelden omvat. Kenmerkend daarin zijn bolle mannetjes, maar zijn werk omvat ook stadsgezichten, modellen en abstract werk.

Het andere muurgedicht is er één van Jan Wolkers, tegenover zijn geboortehuis. Overigens is er ook een kort muurgedicht te bewonderen aan de Irislaan.