Afbeelding

ASC bekert eenvoudig verder

voetbal n ASC heeft de poulefase voor de beker goed doorlopen. Na overwinningen van 5-2 op Kralingen en de veeg tegen WIK van 8-0, moest nu 'horde' Pretoria (ook uit Rotterdam) genomen worden om als poulewinnaar door te mogen bekeren.

'Horde' was slechts een spreekwoordelijk begrip. Vanaf het fluitsignaal was er sprake van éénrichtingsverkeer: de kant op van de goalzone van Pretoria. Jelle Schouten tekende binnen 9 minuten voor twee treffers en daarmee was de wedstrijd beslist. Het spel van de Rotterdammers was van een dramatisch niveau. "Voor een goede voorbereiding op de competitie hebben wij niets aan dergelijke tegenstanders", sprak trainer/coach Mo Boudrine na afloop. De thuisclub combineerde er van hartenlust op los. Het offensief zou pas vanaf minuut 35 weer rendement opleveren. Ralph van Zandwijk en Van Leeuwen verdubbelden de stand, waarna eerstgenoemde vlak voor rust de doelman met een kopbal opnieuw verschalkte. Na de pauze voltooide Jelle Schouten zijn hattrick en dat was tevens de eindstand. ASC deed zich met de slordige afwerking tekort, want een uitslag met dubbele cijfers was, gezien de suprematie, zeker mogelijk geweest. De ASC-doelman had op een schaarse ingreep na, een identieke functie als die van toeschouwers: kijken.

Veteranen LOHC nog puntloos

Hockey n Veteranen B van LOHC verloor dit weekend nipt met 2-1 in de uitwedstrijd tegen Alliance. De ploeg moet nog wennen aan het niveau en de speelwijze in de 1e klasse en wacht na twee duels nog op de eerste punten.

Je speelt tegen louter sterke ploegen, en dit vereist een ander plan van aanpak. 70 minuten press zetten kan niet op dit niveau" Aldus de watervlugge en immer sympathieke vleugelaanvaller Joep Roovers. LOHC speelde een solide wedstrijd maar moest uiteindelijk laat in de 2e helft buigen voor de ploeg uit het Kennemerland. Volgende week wacht het duel thuis tegen Groen-Geel.