Radius filmmiddag

film n Op vrijdag 28 september is er weer een Radius filmmiddag.

Ditmaal gaat de film over een verwaarloosde vrouw die een avontuurlijke man op het Amerikaanse platteland ontmoet. Ze beleven enkele zeer romantische dagen. Hij gaat weg, zij blijft bij haar gezin en draagt haar geheim met zich mee tot in het graf. Dat is in het kort het verhaal van onze eerste film in het nieuwe seizoen. Volgens zeer beproefd recept tot leven gebracht door Meryl Streep en Clint Eastwood, die ook voor de regie tekent.
De film begint in het heden als Francesca net is overleden en haar inmiddels volwassen kinderen bezig zijn met de voorbereidingen van de uitvaart. In de spullen van hun moeder vinden zij dagboeken waarin de kortstondige relatie wordt beschreven. Uitvoerig wordt ingegaan op de aanvankelijk geschokte reacties van de rechtlijnige zoon Michael en de wat gematigdere dochter Caroline.


Het is een prachtig tijdloos liefdesverhaal. We kunnen ons volledig identificeren met de personages: de Italiaanse oorlogsbruid en de fotograaf/avonturier. De film wordt geroemd als een echte "evergreen" die je elk jaar wel een keer wilt zien. Een goed begin dus in een vernieuwde ruimte van het Dorpscentrum.
28 september, Dorpscentrum Oegstgeest, 14.30 uur (zaal open 14.00 uur). Kosten: € 5,-.


Schildercursussen bij Fem Stamkart

creatief n Binnenkort gaat de Oegstgeester kunstenares Fem Stamkart weer van start met een aantal nieuwe teken/schildercursussen voor volwassenen op de maandagmiddag en woensdagochtend in het Oegstgeester Dorpscentrum.

De cursussen worden gegeven op de maandagmiddag van 14.15 uur tot 16.30 uur en op de woensdagochtend van 9.45 uur tot 12.00 uur. Informatie: Fem Stamkart (071-5174973) of de Stichting Evenementen (071-5171540).


Huisconcert Gulmira Issabekova

muziek n Op zondag 30 september organiseert Het Huis Ampijoloe een huisconcert. De Kazachstaanse pianiste Gulmira Issabekova zal dan een piano-recital geven met werken van Beethoven, Brahms, Chopin, Schumann en Liszt. Zij heeft vele recitals gegeven in diverse steden in Rusland en Kazachstan en opgetreden op diverse festivals. Haar studie aan het Haags Conservatorium heeft zij onlangs afgerond met haar master-examen.

Het Huis Ampijoloe is aan de Rhijngeesterstraatweg 191 te Oegstgeest. Inloop is vanaf 14.30 uur. Het recital duurt van 15.00 tot 17.00 uur, met pauze. Na afloop is er een nazit. Meer informatie en reservering/verkoop op de website www.ampijoloe.com van Hester en Robert Scheltens.