Afbeelding
Foto:

Onder het plaveisel het moeras

Deze titel van een boek van A.F.Th. van der Heijden is letterlijk van toepassing op het netwerk van idyllische lanen in het oudere gedeelte van ons dorp. Na het vervangen van de riolering moest de grond weer inklinken, daar heb ik begrip voor. Maar inmiddels duurt het wel erg lang voordat herasfaltering plaatsvindt.

Iemand die het kon weten vertelde mij eind vorig jaar dat dit proces in februari zou beginnen. Hij zei alleen niet in welk jaar… Of is het een lijk in de kast die het vorig gemeentebestuur heeft achtergelaten?
Graag moedig ik de bestuurders van de gemeente aan eens een ritje met een scootmobiel door het dorp te maken. Bij voorkeur één met drie wielen. En, o ja, vergeet dan de betegelde fiets-paden niet!
Het verdient aanbeveling tevoren een levensverzekering af te sluiten…

dr D.P. den Os (85, scootmobilist)


Boer zoekt vrouw - Schrandere Vos

bridgen n Zelfs aan de bridgetafel is 'Boer zoekt vrouw' steeds actueel.

De Schrandere Vos biedt aan thuisbridgers de mogelijkheid kennis te maken met hun club.
"Drie donderdagmiddagen wordt u in onze huiskamer op de hoogte gebracht van het reilen en zeilen. Er wordt gespeeld, nagekaart en de nadruk is de gezelligheid met mensen met dezelfde sport. Daarna kunt u als u wilt drie avonden op proef spelen", aldus een enthousiast bestuurslid van de bridgevereniging.
De eerste middag is op 27 september. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij Jan Schreurs via 06 23 32 88 14.


Mantelzorgcafé

ontmoeting n De werkgroep Mantelzorgcafé Oegstgeest organiseert op 25 september een bijeenkomst voor mantelzorgers en belangstellenden. Het mantelzorgcafé vindt altijd plaats in de Haeswijk flat (president Kennedylaan 141) op de laatste dinsdag van de maand.

Dinsdag 25 september is iedereen welkom om onder het genot van een kopje koffie of thee te luisteren en kijken naar Samantha Chaudron van Eva. "Soms heeft u als mantelzorger tijd nodig om weer bij te komen, of heeft u ruimte en tijd nodig voor andere zaken. In de respijtwijzer vindt u een overzicht van de mogelijkheden voor vervangende zorg. Samantha geeft u dit café een korte uitleg over zowel de verschillende mogelijkheden van respijtzorg als de respijtwijzer", aldus de organisatie.
Tijdens dit café is er volop gelegenheid om andere mantelzorgers te ontmoeten en ervaringen en verhalen uit te wisselen. Het Mantelzorgcafé is er voor iedereen die zorgt voor iemand anders en het prettig vindt om ervaringen uit te wisselen. Ieder is van harte welkom, toegang is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig, Het Mantelzorgcafé organiseert eind 2018 drie informatiebijeenkomsten waarvan dit de eerste is.