Egyptische goden tekenen

tekenen n De Egyptische godenwereld bestaat uit wonderlijke wezens, half mens en half dier. Kunstenares Corina Zuiderduin uit Oegstgeest neemt deelnemers mee langs deze goden in Rijksmuseum van Oudheden, en de boeiende vormentaal van de Egyptenaren.

De cursus van tien lessen vindt plaats in Rijksmuseum van Oudheden en start op woensdag 26 september van 10.15-12.15 uur. Een tweede cursus Goden vindt plaats in Rijksmuseum van Oudheden én in museum Volkenkunde en start op woensdag 26 september van 14.00-16.00 uur. Informatie: www.artedeldisegno.com of 06-46335339.


Nieuws van Volksuniversiteit K&O

leren n Fans van Leonardo da Vinci kunnen op donderdag 11 oktober een interessante lezing bijwonen over de synthese van schoonheid en waarheid. Andrea Maddalena schenkt dan aandacht aan de "subtiele" aspecten van het onderzoek van Leonardo, gericht op het volledige begrip van de natuur en haar wetten, en vooral van de mens.

Een unieke belevenis bij Alexander de Vos in de historische Scheepstimmerwerf Klaas Hennepoel. Bewerk het hout met je handen en maak in drie zondagmiddagen een prachtige zeilboot naar ontwerp uit 1885.
Er is nog plek op een aantal cursussen zoals linosnijden, vrije kalligrafie, patchwork of bij verschillende talencursussen.
(071) 5237165, www.ko-oegstgeest.nl


Gezond en happy als hooggevoelige

leren n Woensdag 19 september (19.30-21.00) is er de workshop 'Gezond en happy als hooggevoelige' van Dr Anke Weber Smit in natuurvoedingswinkel Albion, Terweeweg 82. info@ankewebersmit.com