Het Oegstgeester Dictee wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden ten bate van de strijd tegen de laaggeletterdheid. | Archieffoto Willemien Timmers
Het Oegstgeester Dictee wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden ten bate van de strijd tegen de laaggeletterdheid. | Archieffoto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Eerste lustrum Oegstgeester Dictee

schrijven n Het Oegstgeester Dictee wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. De vrijwilligers van de Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseren weer gezamenlijk dit evenement ten bate van de strijd tegen de laaggeletterdheid.

Een op de tien kinderen loopt het risico om als laaggeletterde op de arbeidsmarkt te komen. Om deze mensen een helpende hand toe te steken wordt met de opbrengst van dit dictee de VoorleesExpress gesteund.


Het dictee wordt gehouden op dinsdag 9 oktober en het vindt weer plaats in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23 Oegstgeest. Inloop vanaf 18.30 uur, start dictee om 19.00 uur. De deelnamekosten zijn € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor scholieren.

Aanmelden kan vanaf vandaag bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler. Als deelnemer opgeven kan ook tot en met 6 oktober via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl. Veel informatie is op deze site te vinden.

Dit jaar doen ook weer teams mee. Na 6 oktober is aanmelden alleen nog mogelijk bij binnenkomst op 9 oktober.
Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door apotheken Beker, Linnaeus, boekhandels de Kler en Rijnlandse, BMS netwerk notarissen, Brakenhoff optiek, CM Blumen, Dekker Sport, Fromagerie du Patron, Jumbo, makelaardij Fick en Graal, Wills notenbar, Paradyne Services, Tandtechnisch Lab de Jong, Tandartspraktijk Vrijheidslaan, Winford Vrijbergen.

"We hopen veel Oegstgeestenaren te zien op 9 oktober op dit gezellige dictee met muziek, hapjes en drankjes!"