FC Oegstgeest zal net als Vv UDO iedere eerste maandag van de maand oud papier ophalen. | Foto PR
FC Oegstgeest zal net als Vv UDO iedere eerste maandag van de maand oud papier ophalen. | Foto PR Foto: PR

FC Oegstgeest bruist

voetbal n Op de tweede zaterdag dat er op het complex van FC Oegstgeest werd gevoetbald, leek alles alweer soepeler te verlopen. "Het moet natuurlijk allemaal wel een beetje 'inslingeren'", liet een actieve vrijwilliger weten. "Ten eerste hebben we te maken met het samengaan van leden/vrijwilligers van twee verenigingen. Dat is toch ook even wennen. Het is geweldig om te zien hoe positief iedereen hierin zit. Maar ook gebruik van de twee kunstgrasvelden (veld 2 en 3) is nog niet mogelijk. Dat verwachten we later deze maand. Dan is tegen die tijd in ieder geval het voetballen geregeld."

Ook bij de verbouwing van het clubgebouw worden grote vorderingen gemaakt, zodat deze in de eerste weken van oktober in gebruik genomen kan worden.

Voor de bouw van de kleedkamers rond de tribune zijn de palen geboord en met wapening en beton gevuld. De eerste stappen hiervan zijn dus gezet.

Oud papier

De traditie van oud papier ophalen, in een ver verleden door v.v. UDO al gestart, wordt nu ook voortgezet. Naast het feit dat dit natuurlijk maatschappelijk zeer belangrijk is, brengt het ook voor de penningmeester de nodige aanvullende middelen in het laatje. Omdat iedereen in de vereniging een steentje bijdraagt, is ook de selectie bij het papier ophalen van de partij.

Voetbal

De eerste wedstrijden zijn gespeeld. 'Gelukkig' zijn dit nog bekerwedstrijden, zodat alle teams na de eerste primitieve voorbereiding (FC Oegstgeest heeft over een paar weken pas voldoende trainingsvelden) hun voorbereiding nog een beetje kunnen verlengen. Binnenkort (22 september) gaat het allemaal voor het 'echie'.
FC Oegstgeest speelt de bekerwedstrijden tegen DUNO, Haagse Hout en RAS. Alle teams hebben vorige week hun eerste wedstrijd gespeeld. FC Oegstgeest speelde vorige week 1-1 gelijk tegen DUNO. Terwijl RAS Haagse Hout versloeg met 4-0. De laatste wedstrijd won FC Oegstgeest met 0-2 van Haagse Hout, en DUNO met 2-0 van RAS. Over de krachtsverschillen valt nu gezien de uitslagen nog niet veel te zeggen. Behalve dan dat Haagse Hout nu bij beide wedstrijden geen punten heeft verzameld. Met een puntendeling en één winstpartij staan DUNO en FC Oegstgeest nu gelijk, bovenaan. Doelsaldo bepaalt dat DUNO één staat.


Om een globaal beeld van de wedstrijd van Haagse Hout tegen FC Oegstgeest te geven, is te melden dat FC Oegstgeest zeker de gehele wedstrijd de sterkere was én met meer voetbal. Alleen het scorend vermogen dat ontbrak wel een beetje.