Leger des Heils zoekt collectanten

geven n Het Leger des Heils is op zoek naar collectanten in Oegstgeest voor de jaarlijkse collecteweek van 26 november tot en met 1 december. Alleen met de hulp van vrijwilligers is het voor de organisatie mogelijk op buurtniveau activiteiten te blijven organiseren.

Steeds meer mensen zijn op zichzelf teruggeworpen en niet iedereen redt het alleen. Voor deze mensen wil het Leger des Heils een vangnet bieden. Dat gebeurt bijvoorbeeld door middel van maaltijdprojecten, schuldhulpverlening, spelletjesmiddagen, kledingwinkels, en de soepbus.
Voor deze buurtgerichte activiteiten ontvangt het Leger des Heils geen subsidie. Deze activiteiten worden dus volledig betaald vanuit donaties. Onder de noemer 'Je bent niet alleen' organiseert het Leger des Heils daarom een landelijke collecteweek, dit jaar van 26 november tot en met 1 december. De hulp van vrijwilligers is daarbij hard nodig.

Aanmelden via www.legerdesheils.nl/collecte


Informatiebijeenkomst leeskring

lezen n Op donderdag 13 september van 10.00 tot 11.00 uur is in de Bibliotheek in Oegstgeest een informatiebijeenkomst voor iedereen die meer wil weten over het opstarten van een leeskring voor Nederlandse literatuur. De bijeenkomst is gratis en iedereen kan aanschuiven.

Iedereen die graag een boek leest en het leuk vindt om daar daarna over te praten met anderen kan zich aansluiten bij een leeskring. In de praktijk is het vaak lastig om bij een bestaande leeskring aan te sluiten. Daarom organiseren de Bibliotheek en Stichting Senia een informatiebijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een leesgroep Nederlandse literatuur.


Bernard Winsemius bespeelt de orgels van de Groene Kerk

muziek n In de laatste van de drie orgelconcerten op de dinsdagavonden in de Groene Kerk bespeelt Bernard Winsemius op 18 september zowel het Metzler-koororgel als het Schonat/Metzler-Hoofdorgel (1976).

Winsemius begint het programma op het koororgel met een aantal orgelwerken van Johann Sebastian Bach (delen uit de zogenaamde Kleine Orgelmis), diens zoon Wilhelm Friedemann en leerling Johann Ludwig Krebs. Op het Hoofdorgel klinkt vervolgens werk van Sweelinck, van John Bull en van Scheidemann. Na korte werken van Buxtehude eindigt het concert met een bewerking voor orgel van een clavecimbelconcert van Bach. Dinsdagavond 18 september, aanvang 20:15. De duur is ongeveer een uur. De toegang bedraagt € 8. Groene Kerk Haarlemmerstraatweg 6.