Docente Shauntell Baumgard: 'Viool wordt steeds meer gebruikt in de hedendaagse popmuziek.' | Foto Gerard Daniels
Docente Shauntell Baumgard: 'Viool wordt steeds meer gebruikt in de hedendaagse popmuziek.' | Foto Gerard Daniels Foto: Gerard Daniels

Gratis proeflessen bij The Rockschool

muziek n The Rockschool heeft in een relatief korte tijd aardig wat bekendheid verworven bij de muziekliefhebbers uit Oegstgeest.

Jong en oud weet de weg te vinden naar de Terweeweg 54, waar The Rockschool zich heeft gevestigd. De visie van eigenaar Ludwig Smith is dat je eerst gewoon lekker moet leren spelen en als dat goed gaat wordt de theoretische kant er langzaam bijgevoegd. Deze visie blijkt goed aan te slaan. Muziek leren maken is in het begin al moeilijk genoeg en als er dan ook nog gelijk bij de eerste lessen nootjes bij komen kijken, dan kan de moed je al heel snel in de schoenen zinken. Ludwig merkte al heel snel op dat er een moment komt dat de leerling zelf vragen gaat stellen over hoe alles muzikaal in elkaar zit. "Dat is dan het meest perfecte moment om theorie en nootjes toe te voegen aan de lesstof."

Vanaf dit lesseizoen start The Rockschool ook met viool en ukelele-lessen. Viool wordt steeds meer gebruikt in de hedendaagse popmuziek. Popmuziek en licht-klassieke muziek zitten tegenwoordig dicht tegen elkaar aan te schuren. The Rockschool zal daarom in zijn lessen een combinatie maken waar de leerling pophits van nu én ook de klassieke stukken zal leren spelen. Naast vioollessen worden er ook ukelele-lessen aangeboden. Ukelele is een leuk en laagdrempelig instrument wat je in een relatief korte tijd kan leren spelen. Het is ook een leuk opstapje om daarna over te stappen op de gitaar.

"De hele maand september zijn er gratis proeflessen dus kijk rond op de website." Lesaanbod: zang, gitaar, basgitaar, piano/keyboard, saxofoon, drums, dj-les, producer-les, viool, ukelele en meer.

www.therockschool.nl 071-2000158


Filmavond: Patterson

film n De dertig jarige buschauffeur Patterson leidt een goed leven met zijn kunstzinnige vrouw Laura en zijn Engelse buldog Marvin. Hij woont in Jersey, stad van dichters, en schrijft tijdens zijn lunchpauzes zelf gedichten. Hij kent zijn passagiers en helpt ze waar hij kan. Elke avond drinkt hij zijn biertje in de pub. Is zo'n alledaags leven niet eentonig?

Regisseur Jarmusch laat zien hoe poëtisch het dagelijks leven kan zijn. Een betoverende "Show, don't tell" film met indrukwekkend acteerwerk van Adam Driver als Patterson.
De film is als het goed is te zien in de nieuwe grote zaal van het Dorpscentrum. Dinsdag 18 september 19.30 uur. Toegang €6,00. Zaal open vanaf 18.45. Nagesprek o.l.v. Ronald da Costa


OriëntaTEAmarkt Oegstgeest

vrijwilligerswerk n Wie interesse heeft in vrijwilligerswerk in de zorg- en welzijnssector of zelf behoefte heeft aan ondersteuning door vrijwilligersinzet is welkom op de OriëntaTEAmarkt op 16 oktober in het Dorpscentrum Oegstgeest. Tijdens een high tea kennis kan worden kennisgemaakt met meer dan twintig organisaties in de sector zorg en welzijn uit Oegstgeest.

Het 'Vrijwilligersnetwerk zorg en welzijn Oegstgeest' organiseert deze markt, waarbij de sector zorg en welzijn zal worden uitgelicht. Het doel is inspireren en informeren. Naast de meer dan twintig organisaties zullen er ook twee vrijblijvende oriëntatieworkshops vrijwilligerswerk worden gegeven door een ervaren trainer. De markt is tussen 15.00 en 18.00.
Meer informatie is te vinden via www.i-doe.nl/agenda