Afbeelding
Foto: PR

Kookdemonstratie met Joke Boon bij boekhandel

ontmoeting n Zaterdag 8 september is kookboekenschrijfster Joke Boon te gast bij de Rijnlandse Boekhandel in Winkelcentrum Lange Voort. Ze komt van 14.00 tot 15.30 vertellen en koken uit haar nieuwste boek Koken met Kleur met het motto: eet jezelf vrolijk en gezond.

Gezond eten: wie weet nog wat dat is? Door natuurlijk kleurig te eten krijg je bijna vanzelf alle voedingsstoffen binnen, zonder ingewikkelde theorieën of formules. De kleur van een voedingsmiddel houdt verband met de voedingsstoffen die het bevat: rood fruit en rode groentesoorten bijvoorbeeld bevatten in grote lijnen dezelfde vitaminen en mineralen. In het boek vind je informatie en recepten in alle kleuren van de regenboog. De ruim 100 gerechten zijn eenvoudig, origineel en perfect voor de grauwe dagen.
Joke Boon schreef ook nog het succesvolle kookboek Bonen!


Parkinson Café verhuist

ontmoeting n Vanwege de geplande verbouwing(en) in Wijckerslooth verhuist het Parkinson Café vanaf de bijeenkomst op 20 september het Dorpscentrum.

De bijeenkomst zal zijn op de eerste verdieping in de Bomenzaal van het Dorpscentrum. Er is een lift.
Parkeren is gratis. Er zijn verschillende parkeerplaatsen voor, naast en rond het gebouw. De verhuizing is voorlopig voor acht maanden, daarna hoopt men weer in Van Wijckerslooth terecht te kunnen.


Reis langs de Romeinse rijksgrens

historie n Zoals ieder jaar organiseert de Historische Vereniging Oud Leiden ook nu weer een lezing op de vooravond van het Open Monumenten Weekend over een onderwerp dat past in het OMD-thema. Dit jaar wordt de lezing op vrijdagavond 7 september, 20.00 uur, in het Rijksmuseum van Oudheden (Rapenburg 28, Leiden) gegeven door kunsthistorica Claudia Thunnissen. Haar lezing is getiteld 'Een reis langs de Romeinse rijksgrens vanuit fort Matilo'.

De zaal is open vanaf 19.30 uur. De toegang is gratis.