Handboogschutters van Attila proberen dichtbij een vlag te schieten. | Foto PR
Handboogschutters van Attila proberen dichtbij een vlag te schieten. | Foto PR Foto: attila cloud

Handboogvereniging Attila organiseert jaarlijkse Clout in Rijpwetering

handboogschieten n Afgelopen zondag, 2 september, organiseerde Handboogvereniging Attila uit Oegstgeest de jaarlijkse Clout.

Een clout is een buitenwedstrijd waarbij schutters hun pijlen zo dicht mogelijk bij een vlag (=clout) die op 90, 120 of 150 meter in de grond staat, moeten krijgen.
De schutters genoten volop van elkaar en van het mooie weer in de weilanden van de Ripse Ruiters in Rijpwetering.
Handboogschieten is een aantrekkelijke sport die een combinatie vormt van techniek, mentale vaardigheden en uithoudingsvermogen. Vrijwel iedereen kan de handboogsport beoefenen. Het lidmaatschap van Attila staat open voor iedereen vanaf twaalf jaar. De handboogsport kan tot op zeer hoge leeftijd worden beoefend.

De eerstvolgende cursus start op 16 september.
De eerste les is een vrijblijvende kennismaking met de handboogsport. Deelnemers krijgen uitleg over het materiaal, veiligheid en de basistechniek, waarna ze zelf de boog ter hand nemen en onder begeleiding de eerste pijlen schieten. Als dat bevalt, kan een leskaart voor acht lessen gekocht worden. Tijdens deze acht basis lessen komen alle beginselen van het schieten en een aantal verschillende wedstrijdvormen aan bod.

De cursus wordt gegeven onder leiding van onze clubtrainers en begeleid door ervaren schutters.

Contact en aanmelden gaat via volwassenen@vvh-attila.nl. De introductieles is op zondag 16 september van 14.15 tot 16.00 uur (enkele lessen tot 16.30). De Vereniging van Handboogschutters Attila is gevestigd aan de Gerrit Rietveldlaan 1a in Oegstgeest.


Kunstgrasvelden in gebruik genomen

Vervolg van de voorpagina

Om 15.30 uur was de openingswedstrijd tegen het Leidse Pernix, dat ook op hoog niveau speelt. Na een boeiend treffen, trok de gastploeg met 21-23 aan het langste eind.


Volgens plan verlopen

Sven de Ruijter, voorzitter CKV Fiks en die tevens de voortrekkersrol heeft in de algehele renovatie van het sportcomplex De Voscuyl, vertelt graag over alles wat in betrekkelijk korte tijd is gerealiseerd bij zijn vereniging. "De aanleg van kunstgrasvelden is op maandag 4 juni gestart en afgelopen maandag 27 augustus is het vernieuwde terrein opgeleverd. Er zijn nu drie kunstgrasvelden en bij veel jeugdwedstrijden is de belijning zodanig dat er dan vier wedstrijden tegelijk mogelijk zijn. Wel is er nog een grasveld, waarop de Flinkies (2- en 3-jarigen) en de Kangoeroes (4- en 5-jarigen) kunnen trainen", vertelt hij.

Aan de zijkant bevindt zich het hoofdveld, professioneel omzoomd door een hekwerk met daaraan vele borden van de trouwe sponsoren van Fiks, die duidelijk aandacht trekken.


Vrijwilligers

Sven roemt de indrukwekkende inzet van veel leden, ouders en anderen bij het realiseren van de vele vernieuwingen. "Ik noem het verwijderen van bosschages en struiken om onder andere het terras te vernieuwen en te vergroten. De speeltoestellen zijn verplaatst en het clubgebouw heeft aan de buitenkant een fikse opknapbeurt gehad. De gehele gevel is opnieuw geverfd. Ik ben trots en dankbaar voor de vele belangeloze inzet die de vele vrijwilligers hebben geleverd", vertelt Sven nadrukkelijk. Hij licht één persoon eruit: Tim Japenga, die het zware betegelingswerk heeft uitgevoerd. "Maar nogmaals: allen hebben een prestatie van formaat geleverd om het sportcomplex te brengen tot wat het nu is." Hij onthult dat er nog enkele plannen op stapel staan. "Er komt op de keerwand van het hoofdveld een soort tribune om het steeds toenemende toeschouwersaantal te herbergen. Hij vertelt dat er ook nog een pergola komt, te vervaardigen uit boomstammen met daaronder houten meubilair.


Rookvrij per 1 september

CKV Fiks draagt graag bij aan de slogan: 'Rookvrije generatie'. Sven de Ruijter: "Wij, als sportvereniging, willen concreet het voorbeeld geven aan jongeren door een rookvrij sportcomplex. Ongezond gedrag moet niet zichtbaar zijn. Daarom geldt er een rookverbod voor het gehele complex, inclusief terras en sportvelden", motiveert hij de slag die Fiks heeft gemaakt om roken te ontmoedigen. Wel is er een rokersruimte opgetrokken die uit het zicht ligt.

Motiveert: "Wij willen voorkomen dat mensen bij de ingang gaan staan roken. Iedereen en dus ook jongeren komen via de ingang binnen en komen dan toch in aanraking met roken. Vandaar dat we om die reden dit besluit hebben genomen", licht hij toe.


Nu ook viool- en ukelele-les bij The Rockschool

muziek n The Rockschool heeft in een relatief korte tijd aardig wat bekendheid verworven bij de muziekliefhebbers uit Oegstgeest. Jong en oud weten nu de weg te vinden naar de Terweeweg 54, waar The Rockschool zich heeft gevestigd. De visie van eigenaar Ludwig Smith is dat je eerst gewoon lekker moet leren spelen en als dat goed gaat wordt de theoretische kant er langzaam bijgevoegd.

Vanaf dit lesseizoen starten The Rockschool ook met viool en ukelele-lessen. Viool wordt steeds meer gebruikt in de hedendaagse popmuziek. Popmuziek en licht-klassieke muziek schuren tegenwoordig dicht tegen elkaar aan. Naast vioollessen worden er ook Ukelele-lessen aangeboden.
De hele maand september zijn er gratis proeflessen. Lesaanbod: zang, gitaar, basgitaar, piano/keyboard, saxofoon, drums, dj-les, producer-les, viool, ukelele en meer.

www.therockschool.nl 071-2000158