Tekenen en schilderen

creatief n In het knusse maar professionele atelier van Mayo de Graaf in Haaswijk is nog plaats voor enkele enthousiaste cursisten.

Er zijn cursussen voor beginners en gevorderden, waarin alle aspecten van de verschillende (basis)technieken aan bod komen. Door de persoonlijke aandacht en begeleiding maken alle deelnemers snel vorderingen.

Telefoon: 06 25 23 25 54 of mail: mayo8@casema.nl


Avond vol vleermuizen

natuur n Zaterdagavond 8 september kunnen geïnteresseerden met een gids van het MEC Oegstgeest meewandelen op zoek naar vleermuizen. Deze bijzondere nachtdieren kunnen dankzij hun sonar in het donker motten en muggen vangen zonder ergens tegenaan te vliegen. Met behulp van een batdetector zijn ze te horen.

Om 19.30 uur worden de deelnemers ontvangen met koffie en thee in het MEC-gebouw aan de Oegstgeesterweg 43 (tevens clubgebouw van de ijsclub). Eerst is er een inleiding over vleermuizen aan de hand van een presentatie. Rond 20.30 uur, als het donker begint te worden, wandelt men door Oud Poelgeest en het Leidse Hout om de vleermuizen te zien en te horen. Rond 21.30 uur wordt er afgesloten.
Opgeven is niet noodzakelijk maar wel prettig. Dit kan per email: info@mecoegstgeest.nl. Kijk voor informatie over het MEC en onze wandelingen op www.mecoegstgeest.nl.
Dit is de laatste zomeravondwandeling op zaterdag. Vanaf oktober organiseert het MEC de wandeling weer op zondagmorgen om 10.00 uur.


Architektenburo Marcel van Dijk

osger n Het Open Monumenten en Osger Weekend staat weer voor de deur. Dit jaar is het weekend gepland op 8 en 9 september. Ook nu zijn er weer een aantal interessante panden geopend, waaraan het Oegstgeester Architektenburo Marcel van Dijk bureau heeft gewerkt, zowel in Leiden als Oegstgeest.

In Oegstgeest is zaterdag de begane grond van het Klein Curium geopend aan de Rhijngeesterstraatweg 38, een prachtig monumentaal pand waarvan de verbouwing net gereed is.
In Leiden kun je onder andere een bezoek brengen aan Odessa, een bekend studentencafé aan de Hogewoerd 18. Dit café wordt samengevoegd met Hogewoerd nummer 16 en tijdens de ontmanteling zijn er interessante vondsten gedaan.
Zeker ook de moeite waard is Rapenburg 94. Hier moet de aannemer nog beginnen, maar interessant om te zien is hoe dit huis is samengevoegd, oorspronkelijk waren het drie huizen uit de 16e, 17e en 18e eeuw. Ten tijde van het beleg en ontzet van Leiden, in 1574, hebben de toenmalige bewoners met hun duiven een belangrijke rol gespeeld in de communicatie buiten de stad.